De asfalteringswerken van de zuidelijke snelweg zullen "binnenkort" beginnen

Geschreven op 23-02-2021De Cabildo van Tenerife meldde vrijdag via het departement Wegen en Verkeer onder leiding van Enrique Arriaga, dat de administratieve procedures worden voltooid om te beginnen met het herstel van het wegdek van de zuidelijke snelweg. Het werk heeft een budget van 15.404.569 euro en is toegekend aan de firma Sacyr Construcción SAU.

Arriaga verklaarde dat de werken “binnenkort” zullen starten en herinnerde eraan dat de ze ’s nachts zullen worden uitgevoerd van zondag tot donderdag om het verkeer zo min mogelijk te beïnvloeden.

Door het verstrijken van de tijd en het vele verkeer is de bestrating van de snelweg erg verslechterd, wat tot veel kritiek heeft geleid bij de gebruikers en van de bouwwerkgever, Fepeco, die het rijden op deze weg omschreef als 'risicovolle activiteit' vanwege de vele kuilen in het wegdek.

De zuidelijke snelweg is een erg drukke weg met een verkeersintensiteit van wel 100.000 voertuigen per dag tussen Guaza en Los Cristianos (Arona) en 70.000 ter hoogte van Fañabé (Adeje) en Las Chafiras ( San Miguel).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).