Bijna 50% van de Canarische bedrijven ziet 2021 slechter in dan 2020

Geschreven op 24-02-2021


Het aantal bedrijven dat denkt dat hun situatie in 2021 nog meer zal verslechteren dan in 2020 als gevolg van de Covid-19-crisis, bedraagt ​​49% van het totaal op de Canarische Eilanden en ligt daarmee 17 punten hoger dan de verwachting in gans Spanje, waar 32% van mening is dat de situatie nog zal verslechteren, volgens het laatste rapport van "Perspectivas España".

Een studie, die is opgesteld in samenwerking met de ‘Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE)’, stelt vast dat slechts 31% van het productieve, economische weefsel van de eilanden van mening is dat, zoals de situatie nu is, de toestand zal verbeteren.

Dit heeft vooral te maken met de impact van de pandemie op de belangrijkste economische activiteit op de Canarische Eilanden, namelijk het toerisme. De beoordelingen die de bedrijven maken, zijn een weerspiegeling van hun huidige situatie van hun omzet,  maar ook de investeringen, personeelskosten en alle andere kosten voor de komende twaalf maanden.

86% van de Canarische zakenlieden verwacht dat de omzet van voor de crisis zich pas in 2022 zal herstellen.

Met betrekking tot investeringen is de helft van de organisaties niet van plan om deze te vergroten, maar deze in 47% van de gevallen zullen moeten verminderen. Bovendien zegt 45% van de bedrijven het personeelsbestand te zullen moeten inkrimpen in 2021.

Een ander resultaat dat de studie benadrukt, is dat bijna de helft van de bedrijven op de Canarische Eilanden van mening is dat ze de crisis zullen kunnen overwinnen door gepaste maatregelen te nemen terwijl 27% zegt dat hun voortbestaan in gevaar is.

Uiteraard hangt veel af van de verdere evolutie van de pandemie en de gevolgen voor het toerisme op de eilanden. De meeste ondernemers verwachten een trage heropstart vanaf mei en een matige toename in de zomer maar hebben hun hoop nu al gevestigd op het winterseizoen 2021-2022 dat start vanaf half oktober.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).