Een moeder in coma en haar twee dochters op straat in Granadilla na uitzetting

Geschreven op 24-02-2021


Het platform ‘El Pueblo’ heeft maandag een klacht ingediend voor de uitzetting die afgelopen donderdag is uitgevoerd bij een gezin in San Isidro (Granadilla) dat bestaat uit een moeder en haar twee dochters van 17 en 19 jaar oud.

Nadat ze de dag ervoor het nieuws van de uitzetting te horen had gekregen, kreeg de 47-jarige moeder, die aan diabetes lijdt, een hypoglykemie, viel met haar hoofd op de grond waardoor ze in coma geraakte, waaruit ze gisteren is ontwaakt in het ‘Hospital de La Candelaria’.

De woordvoerder van het platform, Eloy Cuadra, verklaarde dat de familie in januari een bericht van de rechtbank ontving om een ​​openstaand bedrag te betalen dat verschuldigd was aan sociale huur. Ze werden gewaarschuwd dat, in geval van niet betaling, de gerechtelijke uitzetting zou plaatsvinden op 18 februari.

De moeder, die voor de pandemie in een hotel werkte, betaalde het bedrag wat werd gevraagd op de rekening waarop ze normaal gesproken betaalt en dacht dat de zaak was opgelost, maar de uitzetting ging door omdat de rechtbank niet op de hoogte was gebracht, legt Cuadra uit.

Cuadra wees erop dat het huis door een vastgoedmaatschappij van een bank werd verkocht aan een gierenfonds (buitenlands kapitaal bestemd om tegen een lage prijs onroerend goed te verwerven en vervolgens te verkopen), en dat zij degenen zijn die de uitzettingsprocedure bij de rechtbank hebben ingeleid.

In de vele jaren dat we mensen helpen en verdedigen, hebben we zelden zo een flagrant geval van schending van rechten en wreedheid tegengekomen, zei de woordvoerder, die zich afvroeg waarom het koninklijk besluit die het verbod op het uitvoeren van uitzettingen tot 9 mei vaststelt, niet is gerespecteerd als het getroffen gezin voldoet aan de gestelde eisen, waaronder de aanwezigheid van een minderjarige en een laag inkomen.

Cuadra gaf aan dat de getroffen familie de gemeenteraad van Granadilla niet heeft gecontacteerd omdat ze haar vertelden dat als de openstaande schuld zou worden betaald, alles zou zijn opgelost.

Het platform ‘El Pueblo’ rekent er nu op dat de rechtbank deze situatie zal rechtzetten en dat de vrouw, die momenteel nog in het ziekenhuis is, en haar twee dochters terug naar hun huis kunnen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).