Korte nieuwsitems

Geschreven op 23-02-2021


Een 22-jarige jongeman is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Calle Las Lajas in de gemeente La Laguna op Tenerife, zo meldt de nooddienst 112. Het slachtoffer kwam met zijn motor in aanrijding met een personenauto en werd overgebracht naar het hospitaal ter verzorging.

Agenten van de nationale politie hebben een 24-jarige man gearresteerd voor het kraken van een huis en bedreigingen met een mes in Santa Cruz de Tenerife. De politie werd verwittigd door een jong koppel, dat net was teruggekeerd van een reis, dat er een man hun huis in de Calle Miraflores had bezet en dat hij hen had bedreigd met een mes.

Agenten van de Lokale Politie en Unipol hebben minder dan 60 boetes moet uitschrijven in verband met het niet-naleven van de 'Covid-voorschriften' in de hoofdstad van Tenerife in de afgelopen week. Dat is het laagste aantal in de afgelopen maanden.

Agenten van de Guardia Civil op het eiland La Palma zijn overgegaan tot een onderzoek naar een 60-jarige inwoner van Puntagorda voor ernstige nalatigheid met een bosbrand tot gevolg in de streek van El Tahonero. De man had snoeiresten van een wijngaard verbrand maar hij kon het vuur niet onder controle houden en 8.240 m2 Canarische dennen werden getroffen.

Agenten van de lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria hebben dit weekend een feestje stopgezet in een garage van de Polígono de San Cristóbal. De 15 aanwezigen hielden geen rekening met de avondklok noch met de veiligheidsafstand en droegen geen masker over.

De illegale races op Tenerife blijven spijtig genoeg een constante. Dit weekend waren een enduromotor en een 'buggie' elkaar aan het uitdagen op een onverharde weg in het ‘Parque Natural de Corona Forestal’, in het gebied Pino de las Mujeres in de gemeente Santa Ursula. Er is nu een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de twee daders.

Een GES-helikopter heeft maandag rond 15.45 uur een 53-jarige man van Duitse afkomst gered die op zee in moeilijkheden verkeerde en niet meer uit het water geraakte aan de kust van Tazacorte (La Palma), in de buurt van de vuurtoren, meldde de nooddienst 112.

Een jonge vrouw raakte maandag gewond door een mes tijdens een gevecht dat plaatsvond tussen inwoners van de wijk La Salud (Santa Cruz) en mensen van Maghrebijnse afkomst die al dagen een huis hebben gekraakt in de calle Mencey Imobac. De jonge vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis terwijl de andere betrokkenen door de politie werden ondervraagd en later vrijgelaten. Eén van hen veroorzaakte kort daarop opnieuw problemen in de straat.

De Nationale Politie heeft, in het kader van preventiemiddelen die in verschillende delen van de provincie Santa Cruz de Tenerife zijn opgezet, 330 boetes uitgeschreven voor verschillende inbreuken op de regelgeving. Vrijwel alle overtredingen hadden te maken met het niet dragen van een masker en het niet respecteren van de vastgestelde termijnen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).