Anaga vraagt om oplossingen voor verkeersopstoppingen bij de toegang tot de stranden

Geschreven op 24-02-2021


Ik verliet het werk in de richting van Benijo en een reis van 5 minuten veranderde in een reis van meer dan een uur, zegt Alejandro Sosa, woordvoerder van de buurtvereniging van ‘Nuestra Señora de Begoña’ en ober in de bar El Drago in het dorpje Almáciga. Vooral in de weekends is het chaos richting de steeds populairdere stranden.

Sinds het einde van de opsluiting en bij gebrek aan vrijetijdsalternatieven, zijn landelijke en geïsoleerde gebieden, zoals dit ruige deel van de kust van Tenerife, populair geworden. Maar de toestroom van mensen is zo groot, wat niet overeenkomt met de capaciteit van de infrastructuur en de orografie. Dit zorgt voor lange files in een gebied met maar één toegangsweg dat niet is voorbereid op zoveel bezoekers. Bovendien zijn het geen stedelijke badzones, maar zwarte zandstranden in een omgeving van grote natuurwaarde. Anaga is niet voor niets biosfeerreservaat.

Afgelopen zomer waren er al veel verkeersproblemen en de enige oplossing was het afsluiten van de toegang tot het dorp, waardoor de bars en restaurants, die van de bezoekers leven, geen klanten hadden.

Naar aanleiding van de klachten van de bewoners werken de Cabildo en de gemeenteraad van Santa Cruz samen om een ​​mobiliteitsplan op te stellen met het oog op de paasvakantie.

Sommige bewoners zijn echter van mening dat parkeren niet de enige behoefte is. Het probleem gaat verder dan de aanleg van parkeerplaatsen. Het gaat hier om een fundamenteel probleem. Het gebied wordt gepromoot als toeristische attractie, maar heeft daarvoor niet de gepaste infrastructuur, legt Borja Bencomo uit, eigenaar van restaurant La Ola op het strand van Roque de las Bodegas. Het gaat niet alleen om parkeerterreinen, maar bijvoorbeeld ook over openbare toiletten om de hygiënische, sanitaire problemen aan het strand van Almáciga op te lossen, voegt hij eraan toe.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).