Bezoek aan de Teide enkel met toeristenbussen als alle parkings volzet zijn

Geschreven op 23-02-2021


Het beperken van de toegang van privévoertuigen tot de Teide is een van de doelstellingen van de Cabildo van Tenerife om de natuurlijke waarden van het Nationaal Park te behouden, dat in 2019 4,4 miljoen bezoekers ontving, wat zich vertaalde in een dagelijks gemiddelde van bijna 3.000 auto's.

Vanuit dit gegeven werd het Initiatief geboren voor de implementatie van een netwerk van servicegebieden in het Teide National Park, punten van waaruit de toegang tot dit natuurlijk gebied kan worden gecontroleerd. Wanneer de 557 parkeerplaatsen in het Nationaal Park volzet zijn, zal de toegang van de personenauto’s worden beperkt, zodat bezoekers kunnen blijven binnenkomen, maar dan enkel met toeristenbussen vanaf bepaalde punten.

Die punten zouden volgens het initiatief in El Portillo zijn, in de oude insulaire wijnmakerijen in Chío en in de omgeving van ‘Huerta Grande’ in het centrum van Vilaflor. Dit zijn in ieder geval de twee voorstellen, samen met El Portillo, die het best voldoen aan de huidige regelgeving en de behoeften van een servicestation.

In het geval van Chío behoort de oude bodega al toe aan de Cabildo en daarom zou het de kosten verlagen om een ​​servicestation te implementeren. Bovendien zou het landschap het minst worden beïnvloed en is het ideaal gelegen om een effectieve controle uit te voeren.

Wat betreft het punt in Vilaflor moet er voor gezorgd worden dat het niet al te veel invloed heeft op het milieu omdat, zoals de naam al doet vermoeden, Huerta Grande, voornamelijk een gebied is dat gewijd was aan de landbouw.

In El Portillo zijn er gebouwen beschikbaar, dus het zal veel gemakkelijker zijn om daar een toekomstig servicepunt te vestigen, zonder erg hoge kosten en zonder het landschap aan te tasten.

In ieder geval is het recht op het gebruik van de wegen, die het Nationaal Park doorkruisen, gegarandeerd. Dat wil zeggen dat u er mag doorrijden indien u niet parkeert.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).