De haven van Los Cristianos heeft volgende week een 'vernieuwd' dok

Geschreven op 27-03-2021De werken om het dok van de haven van Los Cristianos te versterken en te beschermen tegen toekomstige stormen zullen volgende week eindigen, volgens bronnen van het Havenbedrijf. De werken bestonden uit het plaatsen van 1.258 betonblokken van 30 ton over een afstand van 155 meter.

Voor het plaatsen van de betonnen kubussen van 2,32 x 2,32 meter is gebruik gemaakt van de kraan op de eilanden met het hoogste hijsvermogen tot 600 ton. En door middel van een hoge resolutie onderwatercamera, met realtime beelden, konden de blokken op de juiste plaats worden gelegd.

Het prijskaartje voor deze werken bedraagt 2.296.303 euro en hebben praktisch geen invloed gehad op de bewegingen van passagiers en voertuigen van de twee rederijen die hier actief zijn, Fred Olsen en Naviera Armas. De werken werden immers uitgevoerd tussen acht uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens.

De blokken werden vervaardigd op het industrieterrein van Granadilla en elke nacht naar Los Cristianos vervoerd, waar gemiddeld 25 stuks per nacht werden geplaatst.

De haven van Los Cristianos werd gebouwd in 1974 en slechts vijf jaar later was er een storm die de eerste schade aan het dok veroorzaakte, waardoor er in 1980 noodreparaties werden uitgevoerd. In februari 2010 werd het opnieuw getroffen door stormen die de verplaatsing van blokken veroorzaakten. Deze schade werd in 2012 hersteld.

Met de huidige werkzaamheden zal de beveiliging van het zuidelijke dok, van waaruit alle maritieme verbindingen met La Palma, La Gomera en El Hierro vertrekken, aanzienlijk worden verbeterd.

De haven van Arona is een van de belangrijkste in Spanje in passagiersvervoer, met gemiddeld bijna twee miljoen mensen per jaar vóór de pandemie.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).