Air Europa, Ryanair en Norwegian hebben de Canarische reisbureaus nog steeds niet terugbetaald.

Geschreven op 27-03-2021De luchtvaartmaatschappijen hebben nog steeds niet alle tickets, die geannuleerd werden, terugbetaald aan de reisbureaus van de Canarische Eilanden. De reisagentschappen hebben het geld reeds teruggegeven aan hun klanten, maar wachten nog steeds op het geld van de luchtvaartmaatschappijen waardoor er velen in de problemen komen, zegt de voorzitter van de ‘Asociación Canaria de Agencias de Viajes y Turoperadores (Acavyt)’, David Déniz.

Naar schatting moesten de luchtvaartmaatschappijen eind 2020 nog ongeveer 6 miljoen euro terugbetalen aan de Canarische reisbureaus. Op de dag van vandaag hebben Iberia, Vueling en Binter hun schuld bijna volledig afbetaald, maar Air Europa, Ryanair en Norwegian hebben nog geen enkele euro terugbetaald van de duizenden die ze verschuldigd zijn.

Nochtans werd Air Europa gered en een van de clausules van die redding was de onmiddellijke teruggave van dat geld, zegt Déniz, die klaagt dat de reisbureaus als bank hebben gefungeerd voor de luchtvaartmaatschappijen.

Volgens de president van Acavyt is naar schatting ongeveer 20% gesloten van de 1.000 bedrijven die in de sector op de eilanden actief zijn, met in totaal 1.400 verkooppunten. Een ander belangrijk percentage heeft de huur opgezegd en werkt van thuis uit, met als gevolg een inkrimping van het personeelsbestand.

Van de 3.500 medewerkers van de reisbureaus op de Canarische Eilanden staat meer dan 80% al een jaar op de ERTE (tijdelijke werkloosheid). De situatie is erg delicaat, dus we hopen dat de directe hulp snel zal worden uitbetaald, anders zullen velen het niet langer kunnen volhouden, zegt Déniz.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).