Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-03-2021Een 25-jarige man is vrij zwaargewond geraakt omdat hij werd aangereden door een auto in de calle San Antonio in San Cristóbal de La Laguna op Tenerife. Het ongeval gebeurde donderdag rond 19 uur. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het hoge aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care van de ziekenhuizen van de Canarische Eilanden heeft ertoe geleid dat sommige geplande chirurgische ingrepen moeten worden uitgesteld, zoals gisteren het geval was in het Hospital Universitario de Canarias.

De Canarische regering vraagt ​​aan de bevolking om naar hun afspraak te gaan wanneer ze worden opgeroepen om zich te laten vaccineren. Het is heel belangrijk dat iedereen gevaccineerd wordt, niet alleen wanneer het hen uitkomt, maar omdat het deel uitmaakt van een ketting die duizenden Canariërs treft, herhaalde de woordvoerder.

In de hoofdstad Santa Cruz zijn 15 van de 18 hotels reeds terug geopend en staat daarmee bovenaan de ranglijst van het eiland, zegt de burgemeester, José Manuel Bermúdez. We zullen gezamenlijke maatregelen opstellen om het toeristische aanbod in de hoofdstad van Tenerife nog te verbeteren, aldus Bermúdez.

De Nationale Politie heeft een 27-jarige man gearresteerd in Adeje voor twee diefstallen met geweld en een misdrijf tegen de volksgezondheid. Hij had de huurauto van 2 andere mannen gestolen en bij de huiszoeking werd er 870 gram marihuana gevonden. Bovendien zou de dader betrokken zijn bij een overval afgelopen januari in een winkel in Torviscas.

El Rosario zal zijn kustlijn afsluiten tijdens de Heilige Week om de beperkingen van niveau 3 strikt te handhaven. Dit werd gemeld door de gemeenteraad van El Rosario in samenwerking met de Lokale Politie.

Het gemeentelijk VVV-kantoor van La Orotava mocht in 2020 15.453 toeristen verwelkomen, dat is 63% minder dan in 2019 toen er 42.501 bezoekers informatie kwamen vragen in het kantoor.

55.000 Canariërs gaan met Pasen op vakantie naar een ander eiland, dat is 56% minder dan in 2019. De vereiste van een negatieve diagnostische test om te reizen heeft geleid tot duizenden annuleringen. Rederijen en luchtvaartmaatschappijen reorganiseren routes en frequenties om zich aan te passen aan de dalende vraag.

De Canarische Eilanden zijn de tweede meest populaire bestemming voor nationaal toerisme met Pasen, met 22% van de boekingen, achter Catalonië (+ 29%), volgens gegevens van het Destinia reisportaal.

Drie migranten zijn vrijdagmorgen omgekomen en nog eens 41 zijn levend uit de zee gered nadat hun kano voor de kust van Porís de Abona was omgeslagen toen een reddingsboot zich voorbereidde om hen op te halen, bevestigde een woordvoerder van Salvamento Marítimo.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).