Gezondheidswerkers vragen om Tenerife naar alarmniveau 4 te brengen

Geschreven op 27-03-2021De coördinator van de ‘Federación de Salud de Intersindical Canaria’, Cati Darias, heeft de regionale regering gevraagd om de controlemaatregelen opTenerife aan te scherpen vanwege de toename van het aantal Covid-gevallen op het eiland.

De situatie is zeer zorgwekkend in het ‘Hospital Universitario de Canarias’, omdat de zorgdruk als gevolg van het coronavirus de afgelopen twee weken is toegenomen. We zijn van acht Covid-patiënten op de intensive care naar 18 gegaan. Op de gewone Covid-afdeling zijn er de laatste dagen 17 opnames geweest waardoor het totale aantal patiënten is opgelopen tot meer dan 50. Deze gegevens geven ons een idee van wat er gebeurt, aldus Darias.

Ze is ook van mening dat het nodig is om de beperkingen met Pasen te verscherpen om de opmars van de pandemie in te dammen.

Op dit moment is geen enkele beperking te veel, dus ga naar niveau 4, zegt Darias. Het is belangrijk om de toegang van bezoekers te beperken, aangezien toeristische accommodaties een veelvoud aan besmettingsbronnen kunnen worden. Daarnaast is het duidelijk dat een deel van de bevolking geen voorbeeldgedrag vertoont als het gaat om het naleven van de regels. De Canarische gezondheidswerkers zijn doodsbang en erg uitgeput na meer dan een jaar met hand en tand tegen het virus te hebben gestreden, verklaarde ze.

De vooruitzichten voor volgende maand zien er helemaal niet goed uit indien er geen nieuwe maatregelen worden genomen. We mogen niet vergeten dat de vaccinatie te traag verloopt en dat er niet voldoende PCR-tests worden uitgevoerd om de werkelijke omvang van deze noodsituatie duidelijk te maken, concludeerde ze.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).