Tweede protestkaravaan in één week zorgt voor verkeerschaos in Santa Cruz

Geschreven op 28-03-2021De hotel- en horecasector van Tenerife heeft donderdag voor de tweede keer deze week geprotesteerd tegen de sanitaire maatregelen die ze als buitensporig restrictief beschouwen voor hun bedrijven.

Dit keer waren er veel meer voertuigen die de protestkaravaan vormden in vergelijking met die van maandag en bovendien hadden ze de steun van verschillende vrachtwagenchauffeurs. Dit bracht een enorme verkeerschaos teweeg gedurende een groot deel van de ochtend met als zelfde doel: het dagelijkse leven in Santa Cruz en La Laguna lamleggen om hun protestboodschap te laten horen.

Wat we willen, is werken en we zien geen enkele reden voor deze sluiting, hekelde Xenia Rodríguez, een horecaondernemer. De belangrijkste vraag is om met 30% van de capaciteit binnen te mogen werken. Dit zou de horecazaken zonder terras de mogelijkheid geven om te overleven.

Ze geven ons geen grondige reden voor de sluiting, de besmettingsgegevens geven trouwens aan dat de belangrijkste besmettingsbronnen in de familie- of werkomgeving liggen. Het is heel duidelijk het probleem niet bij de horeca ligt.

In onze bars en restaurants houden we ons aan de regels en handhaven we alle maatregelen: afstand tussen de tafels, het dragen van een masker en beperkte capaciteit, aldus Rodríguez.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).