Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-03-2021Meer dan 95.000 mensen op de eilanden hebben reeds twee doses ontvangen. De vaccinaties worden elke dag voortgezet, ook in het weekend en tijdens de paasvakantie. De Canarische Eilanden hebben donderdag op één dag 10.001 doses toegediend, een nieuw dagelijks record.

De lokale politie van Santa Cruz heeft vrijdagnacht een feest stilgelegd dat in een appartement in de hoofdstad werd gehouden. Er waren ongeveer dertig mensen samengekomen om te feesten zonder de veiligheidsmaatregelen te respecteren. Alle aanwezigen werden beboet.

Vrijdagnamiddag rond 15.15 uur gebeurde er een verkeersongeval op de noordelijke snelweg ter hoogte van Tacoronte waarbij vijf voertuigen betrokken raakten. Eén vrouw werd vrij zwaar verwond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Drones van de DGT (Dirección General de Tráfico) zullen de Canarische wegen met Pasen in de gaten houden. De controles worden geïntensiveerd om ongevallen te voorkomen, ondanks het feit dat de mobiliteit tussen de gemeenschappen beperkt wordt.

Het rampzalige migratiebeheer veroorzaakt een onevenredige toename van het aantal daklozen in de stad Santa Cruz. Dit verklaarde de burgemeester, José Manuel Bermúdez, tijdens de plenaire vergadering van vrijdag, waarin een motie werd goedgekeurd om de Canarische regering en de staat ertoe aan te sporen effectieve maatregelen te nemen om de huidige sociale en migratiedruk te verminderen.

De nieuwe website en het boekingsplatform (www.caminobarrancodemasca.com) voor bezoeken aan de Masca kloof zijn ontwikkeld door Volcano Teide, een geregistreerd handelsmerk van Teleférico del Pico del Teide SA, dat al verantwoordelijk is voor het beheer van excursies in het Teide Nationaal Park en andere delen van het eiland en La Gomera.

De pandemie beperkt voor het tweede jaar op rij de viering van de Goede Week. Het decreet van bisschop Bernardo Álvarez van 26 januari blijft behouden waardoor alle religieuze handelingen buiten de kerk worden opgeschort (processies, de kruisweg,...). Paasdiensten in de kerk mogen doorgaan maar de capaciteit is beperkt tot 33%.

De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife zal de mogelijkheid bestuderen om sociale huisvesting in de stad te voorzien met behulp van gerecycleerde zeecontainers. Daarover is gisteren in de plenaire vergadering unaniem overeenstemming bereikt. Er volgt nu een technische evaluatie naar de levensvatbaarheid van zulke contructies in de hoofdstad.

Spanje legt een negatieve PCR-test op aan de Fransen die over de weg het land binnenkomen. De test, die al moest worden voorgelegd door reizigers die over zee of door de lucht binnenkwamen, mag maximum 72 uur oud zijn.

Agenten van de Nationale Politie hebben zaterdagmorgen een 34-jarige man, met eerdere veroordeling voor drugshandel, aangehouden in Las Palmas de Gran Canaria voor verzet en ernstige ongehoorzaamheid. Bij een controle voor de verkoop van verdovende middelen zette de dader het op een lopen maar kon vrij vlug worden ingerekend. In zijn rugzak vonden de agenten 52.000 euro contact geld.

Agenten van de lokale politie en het personeel van de dierenbeschermingsdienst van de gemeenteraad van Las Palmas de Gran Canaria hebben afgelopen woensdag in totaal 14 honden gered die ten minste zes weken door de eigenaar aan hun lot werden overgelaten. De dieren werden in beslag genomen en overgebracht naar een hondenasiel. De eigenaar kon worden opgespoord en hem staat een minimale boete van 2.100 euro te wachten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).