De Masca kloof is terug open

Geschreven op 28-03-2021De Masca kloof werd zaterdag, na drie jaar sluiting, terug opengesteld voor het publiek met de zekerheid dat wandelaars kunnen genieten van een veiligere wandeling dan in 2018. De overheid wil de tijd achter zich laten dat er bijna maandelijks ongelukken gebeurden, met soms dramatische gevolgen voor de slachtoffers.

Volgens Isabel García, minister van ‘Gestión del Medio Natural y Seguridad’, zijn "veiligheid" en "behoud" in feite de twee stelregels geweest bij de verbeteringswerken die meer dan anderhalf miljoen euro hebben gekost.

Het pad is aangepast met het oog op de veiligheid van de mensen, zegt García, die de bezoekers aanmoedigde om te "genieten" van de natuur en het landschap maar ze deed ook een oproep om zorg te dragen voor het natuurlijk erfgoed.

Naast de verbetering van de route is het bezoekerscentrum gerenoveerd en is er een online reserveringsplatform gecreëerd waarmee de toestroom van bezoekers kan worden gecontroleerd en gepland. Masca is de op een na meest bezochte natuurlijke enclave van Tenerife na de Teide.

De president van Tenerife, Pedro Martín, verduidelijkte dat niemand de toegang tot het ravijn wil beperken of verbieden, maar dat de wandelingen voortaan op een ordentelijke manier worden georganiseerd. Gezien de vele bezoekers is ook de noodzaak ontstaan ​​om de natuurlijke ruimtes te beschermen om het natuurlijk erfgoed te kunnen overlaten aan de volgende generaties.

Hij gaf verder aan dat hij geen datum durfde vast te stellen voor de voltooiing van de werken van de nieuwe steiger, aangezien deze afhankelijk zijn van de samenwerking met andere instellingen, maar we hebben de intentie om er dit jaar mee te beginnen, aldus Martín.

De Masca kloof is op afspraak te bezoeken, waarbij de route alleen over land gaat. Omdat de steiger niet beschikbaar is, moet de afdaling en beklimming via hetzelfde pad gebeuren met een start- en eindpunt in het bezoekerscentrum van het dorp.

De kloof is in de zomer geopend op zaterdag, zondag en feestdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur en in de winter van 8.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze uren, wanneer het toegangscontrolesysteem niet werkt, blijft de ingang van het ravijn om veiligheidsredenen gesloten.

Bezoeken kunnen worden geboekt via www.caminobarrancodemasca.com en de toegang is beperkt tot groepen van maximaal 25 personen.  De route is weliswaar verbeterd, maar wordt vanwege de fysieke inspanning niet aanbevolen voor kinderen onder de 8 jaar.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).