Canarian Airways zal vanaf de zomer operationeel zijn

Geschreven op 29-03-2021De nieuwe Canarische luchtvaartmaatschappij, Canarian Airways, waarin de Cabildo 700.000 euro investeert, zal in juli vliegen naar vier bestemmingen op het vasteland: Madrid, Barcelona, Bilbao en Vigo.

Dit verklaarde afgelopen woensdag de president van Tenerife, Pedro Martín, die opmerkte dat voor de opstart van het bedrijf en de ingebruikname van het eerste vliegtuig er nog een reeks procedures moeten worden afgerond tussen april en juni.

Verder kondigde hij aan dat de Airbus A319, die het Canarische bedrijf van Air Atlantic uit Denemarken heeft gekocht, binnenkort in het Verenigd Koninkrijk zal aankomen, waar de relevante mechanische revisies zullen worden uitgevoerd en het logo en de nieuwe kleuren zullen worden aangebracht.

Zodra deze procedures zijn voltooid, kan het type A-vergunning worden verkregen, verklaarde Martín, om vervolgens aan te geven dat alle geplande slots met het vasteland zijn vastgelegd. Een slot is een tijdsperiode op een bepaald tijdstip, van meestal 20 minuten, waarin een vliegtuig kan opstijgen of landen. En daarom kan worden bevestigd dat het mogelijk zal zijn om te vliegen naar bovengenoemde steden, al sloot hij niet uit dat deze routes kunnen worden uitgebreid. Verder wees hij erop dat Canarias Airways een ‘Air Operator Certificate (AOC)’ moet aanvragen, dat vaststelt dat de onderneming beschikt over voldoende beroepsbekwaamheid en organisatie om de veiligheid van hun activiteiten te garanderen.

Met betrekking tot de verkoop van tickets, zei hij dat er vanaf eind april tickets zullen kunnen worden aangekocht aangezien de maatschappij is toegetreden tot het Amadeus-systeem, het meest gebruikte systeem in de sector, dat aankopen op officiële websites en vakantieportalen mogelijk maakt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).