Korte nieuwsitems

Geschreven op 29-03-2021Een 34-jarige fietser raakte zondag rond 08.00 uur gewond toen hij in botsing kwam met een auto in San Cristóbal de La Laguna. Het slachtoffer liep hierbij verschillende kwetsuren op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Salvamento Marítimo heeft zondagmiddag 37 migranten gered in een cayuco waarvan 16 mannen, 17 vrouwen en 4 kinderen. Ze werden overgebracht naar de haven van Arguineguín op Gran Canaria.

Het ‘Instituto Canario de Hemodonación y Hemoterapia (ICHH)’ heeft opgeroepen om bloed te komen geven tijdens de paasweek op de zo nodige voorraden op peil te houden. Daarom blijven ze de komende week actief in de gemeenten Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife, Adeje, La Orotava, Granadilla de Abona, San Bartolomé de Tirajana, Telde en Teror.

In totaal zijn 19 gezondheidswerkers op de eilanden de afgelopen twee weken besmet geraakt met Covid-19. De archipel is daarmee de zevende regio van het land met de meest positieve gevallen na Castilla y León (24); Galicië (25); Navarra (29); Andalusië (55); Catalonië (63) en Madrid (97). Er moet echter worden opgemerkt dat 19 erg weinig is zeker als je bedenkt dat er meer dan 73.000 gezondheidswerkers op de Canarische Eilanden zijn.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft een onderzoek geopend naar de daders die vrijdagavond stenen hebben gegooid naar een bus van Titsa, die daardoor werd beschadigd en wat uiteraard een gevaar betekent voor de reizigers.

De zoektocht naar mogelijk nieuwe slachtoffers van de boot met migranten die vrijdag is omgeslagen in Porís de Abona, werd stopgezet. Minstens 3 migranten kwamen daarbij om het leven en er is nog steeds twijfel over het aantal migranten dat zich in de boot bevond. 42 mensen werden gered waaronder 6 minderjarigen.

Het ‘Parque Marítimo’ van Santa Cruz heeft zijn deuren heropend. De zwembaden zijn vier maanden gesloten geweest vanwege waterlekken in de behuizing. De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife heeft 360.000 euro geïnvesteerd in het werk dat een einde maakt aan dit probleem.

Spanje en de Canarische Eilanden hebben zich massaal aangesloten bij ‘Earth Hour’ en heeft de lichten gedoofd om deel te nemen aan de grootste milieubewustzijnscampagne ter wereld. Earth Hour is een internationaal evenement dat iedereen oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur uit te zetten. Het evenement vindt elk jaar einde maart plaats, in het weekend waarin de zomertijd ingaat.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).