Auto’s mogen niet meer stoppen of parkeren op de wegen van het Teide Nationaal Park

Geschreven op 29-03-2021Voertuigen mogen in de nabije toekomst tijdens bepaalde uren niet meer stoppen of parkeren op de wegen van het Teide Nationaal Park. Het is een van de nieuwigheden van het nieuwe ontwerp van het Masterplan voor het gebruik en beheer van deze beschermde, natuurlijke ruimte.

De president van de Cabildo, Pedro Martín, zie hierover: Er zullen bezoekerscentra komen in verschillende gemeenten die zullen dienen als uitvalsbasis voor pendelbussen voor degenen die de Teide willen bezoeken. Daar moeten ze hun auto achterlaten. Je mag nog wel met de auto door het Teide Nationaal Park rijden maar zonder te stoppen of te parkeren.

Dit voorstel, dat op de drukste momenten van de dag moet worden toegepast, zou een van de sleutels moeten zijn om de incidentele overbevolking tegen te gaan. We doen er alles aan opdat de eilandbewoners en zijn bezoekers op een prettige manier kunnen genieten van een unieke natuurlijke omgeving, aldus Martín.

Hij verduidelijkte dat er nog geen besluit is genomen, maar het is de bedoeling om het aantal bezoekers te reguleren. Ik ben al op plaatsen geweest in Guía de Isora en Vilaflor waar bezoekerscentra kunnen worden ingericht en er komt er nog een in El Portillo. Hij geeft aan dat de mensen, die willen wandelen en van het park willen genieten, zich aan het systeem moeten aanpassen.

Het wegennet is nog hetzelfde als 50 jaar geleden maar het bevolkingsaantal en het aantal voertuigen is vermenigvuldigd. Er is geen mogelijkheid om de wegen uit te breiden of parkeerplaatsen bij te maken. Er waren al moeilijkheden met het verkeer op de Teide met de sneeuwval van de afgelopen winter. Wat kan er gebeuren als de miljoenen bezoekers, die na de pandemie zullen terugkeren, er nog eens bijkomen, vraagt Martín zich af.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).