2.500 entertainers wachten op de heropening van de hotels en krijgen 100 euro per maand

Geschreven op 29-03-2021Het is een van de fundamentele diensten van elk toeristisch complex, maar tegelijkertijd is het een van de meest getroffen groepen door de pandemie en zal het hoogstwaarschijnlijk de groep zijn die één van de laatste is om te herstellen.

Entertainers uit alle disciplines, muzikanten, zangers, acrobaten en goochelaars, die in de hotels op de eilanden werken als zelfstandige of als loontrekkende, zijn al meer dan een jaar werkloos. Geschat wordt dat er op de Canarische Eilanden ongeveer 2.500 mensen in deze sector werken.

Hun situatie verschilt niet veel van de andere werknemers die sinds 14 maart een uitkering ontvangen uit de ERTE (tijdelijke werkloosheid). Er is echter een groot verschil: de regeling wat betreft hun bijdrage aan de sociale zekerheid is volledig anders en heeft hen volledig in de steek gelaten met als gevolg dat ze bijna allemaal een minimale uitkering van tussen de 50 en 100 euro per maand ontvangen.

Johan García, de voorzitter van de ‘Asociación de Animación, Ocio y Entretenimiento Hotelero y Extrahotelero’, opgericht na de quarantaine om de rechten van deze arbeiders te verdedigen en zichtbaarheid te geven aan deze groep, legt uit dat deze werknemers met een ander soort contracten werken, wat zwaar in het nadeel is bij de berekening van de uitkeringen.

Deze situatie zorgt ervoor dat velen slechts een uitkering ontvangen van 50, 100 of 150 euro. Ze moeten dus leven van hun spaargeld of de hulp van familieleden inroepen en velen zijn reeds van sector veranderd om ergens wat geld te kunnen verdienen, zegt García.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).