Een 'app' waarschuwt voor invasieve soorten

Geschreven op 30-03-2021
De regering van de Canarische Eilanden lanceert via het Ministerie van Ecologische Transitie, Strijd tegen de Klimaatverandering en Territoriale Planning een nieuwe versie van de mobiele applicatie genaamd RedEXOS, voor de detectie en melding van invasieve uitheemse soorten.

Het doel is dat burgers een tool hebben om melding te doen wanneer ze concentraties van deze soorten waarnemen.

De minister, José Antonio Valbuena, herinnerde aan de bedreiging die de uitbreiding van invasieve soorten vormt voor de kwetsbare biodiversiteit op de archipel. We hebben het geluk dat we zeer bewuste en steeds talrijker wordende bevolkingsgroepen hebben die ons helpen de exemplaren op te sporen, waardoor we sneller kunnen ingrijpen en de schade die ze veroorzaken, kunnen vermijden, aldus Valbuena.

De bovengenoemde applicatie, die gratis beschikbaar is voor Android en iOS, werd in 2018 operationeel en heeft sindsdien meer dan 1.000 waarnemingen van burgers binnengekregen betreffende 197 invasieve soorten, waarvan 156 met flora en de overige 41 met fauna te maken hebben. Op deze manier werd de verspreiding van nieuwe kernen van deze exemplaren en hun negatieve impact op de inheemse biodiversiteit vermeden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).