Het Canarische Parlement heeft zich aangesloten bij de campagne 'La hora del planeta'

Geschreven op 30-03-2021
Het parlement van de Canarische Eilanden heeft zich aangesloten bij het initiatief 'La hora del planeta', een wereldwijde campagne die onder de slogan 'Connect with nature' wordt gepromoot door de organisatie WWF (World Wide Fund for Nature) om de samenleving en de overheden te mobiliseren ten gunste van de natuur en tegen de klimaatverandering.

De voorzitter van de Kamer, Gustavo Matos, herinnert eraan dat de Canarische Eilanden een pionier zijn geweest in het afkondigen van het klimaatalarm, door een project op gang te brengen met als doel deze strijd effectief te maken.

De kwetsbaarheid van het milieu op de Canarische Eilanden en zijn afhankelijkheid van het toerisme zijn des te meer redenen voor de archipel om voorop te lopen in de strijd tegen de klimaatverandering, zei hij.

Matos heeft nogmaals duidelijk willen maken dat er niet veel mogelijkheden meer zijn om beslissingen te nemen die directe en effectieve resultaten zullen opleveren om de ernstige gevolgen van klimaatverandering te doen keren.

De lichten van het Parlement werden zaterdag tussen 20.30 en 21.30 uur uitgeschakeld als teken van de verbinding van mensen, steden en entiteiten met de natuur, zoals gepromoot door de WWF over de hele wereld.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).