Korte nieuwsitems

Geschreven op 30-03-2021
Een helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento del Gobierno de Canarias’ heeft zondagmiddag een minderjarige jongeman, die in zee in moeilijkheden was geraakt, gered in de omgeving van La Coronela in Icod de los Vinos. De jongeman werd volledig uitgeput en onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis.

Een vissersboot, varend onder Panamese vlag, is onderschept met een lading hasj aan boord tijdens een maritieme operatie in het zuiden van de Canarische Eilanden. In de loop van maandag werd duidelijk gemaakt dat het om 18 ton hasj zou gaan. Drie bemanningsleden werden gearresteerd.

De president van La Gomera, Casimiro Curbelo, kondigde aan dat er een noodhulp van 300.000 euro vrijkomt voor de dertig bewoners in het gehucht Argaga om te voorzien in hun basisbehoeften na de spectaculaire ineenstorting afgelopen november waardoor de weg volledig werd afgesloten.

Ook de firma Alsa, dat toeristische trein- en busdiensten aanbod in Santa Cruz de Tenerife, is het slachtoffer geworden van de gevolgen van de pandemie. De gemeenteraad werkt al aan een nieuwe aanbesteding, die van de gelegenheid gebruik zal maken om nieuwe functies te introduceren zoals een City Pass-kaart. Het is de bedoeling deze dienst zo snel mogelijk weer operationeel te hebben omdat in 2019 meer dan 56.000 mensen de bus- of de toeristentrein hebben genomen.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife moesten zondagavond een tiental feesten in privéwoningen stilleggen. Er werden ruim dertig boetes uitgeschreven. Eén agent raakte gewond bij schermutselingen en één persoon werd aangehouden.

De Nationale Politie heeft een 70-jarige man gearresteerd voor de diefstal van juwelen ter waarde van meer dan 40.000 euro in twee huizen op een landgoed in Los Realejos (Tenerife). De dader kon worden aangehouden nadat hij de juwelen had verkocht aan aan winkel, gespecialiseerd in de aan- en verkoop van goud.

De regering van de Canarische Eilanden is van plan om tegen 2025 1.440 sociale woningen te bouwen op Tenerife en zo te kunnen voldoen aan de grote vraag. Het eiland telt momenteel 7.959 mensen die op zoek zijn naar huisvesting.

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, zei maandag dat ze al de "gepaste" procedure hebben ingeleid tegen Hotel Mencey voor de feesten en illegale bijeenkomsten die tijdens het weekend in dit hotel werden gehouden. We hebben onze bezorgdheid overgedragen aan het hotelmanagement en we hebben de juiste procedures ingeleid zodat soortgelijke gebeurtenissen zich niet meer voordoen in dit of in een ander hotel in onze hoofdstad, aldus de burgemeester.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).