Het tijdschrift National Geographic zet de ‘Silbo Gomero’ (fluittaal) in de kijker (video)

Geschreven op 31-03-2021


De Silbo Gomero wordt in Duitsland onder de aandacht gebracht via een artikel, dat is gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift National Geographic. Hierin worden de bijzonderheden van deze taal beschreven, ‘Patrimonio Inmaterial de la Humanidad’ en het gebruik ervan in het dagelijks leven op het eiland tot en met een getuigenis van fluiter Kiko Correa.

Deze publicatie is het resultaat van de samenwerking tussen de toeristische en culturele departementen van de Cabildo van La Gomera met de ‘Asociación Cultural Silbo Gomero’ om de verspreiding van de gefloten taal, een belangrijk onderdeel van de cultuur van La Gomera, te beschermen en te promoten.

Onder de titel ‘Het geheim van de fluittaal van La Gomera’ maakt National Geographic een reis door de geschiedenis van de Silbo Gomero op het eiland, van het primaire en meest voorouderlijke gebruik tot het heden, waarin de fluitmeesters de toekomst onderwijzen aan de jonge generaties.

Evenzo wordt in de publicatie de techniek onderzocht achter de uitvoering van de Silbo Gomero, aangezien het de enige gefloten taal ter wereld is die het Latijnse alfabet gebruikt, door middel van twee klinkers en vier medeklinkers.

Het Ministerie van Toerisme en Cultuur heeft aan dit artikel meegewerkt, waarin niet alleen de culturele en historische rijkdom van La Gomera wordt gewaardeerd, maar ook het potentieel als ideale en uitzonderlijke toeristische bestemming vanwege zijn gastronomie, rust en actief toerisme dankzij het brede netwerk van wandelpaden, weg van het massatoerisme.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).