Korte nieuwsitems

Geschreven op 31-03-2021


De Canarische Eilanden overschreden maandag het aantal van 100.000 geïmmuniseerde mensen die twee doses hebben ontvangen van een van de drie vaccins tegen het coronavirus die momenteel beschikbaar zijn om toe te dienen.

De lokale politie van Arona verraste zondagavond ongeveer vijftig mensen die deelnamen aan een illegaal feest in het ‘Reserva Natural Especial del Malpaís de Rasca’ op Tenerife, een beschermd natuurgebied van 315 hectare. De politie heeft 35 aanwezigen beboet; enkelen konden nog wegvluchten toe de politie toekwam.

De Canarische Eilanden willen dat de staat wetten goedkeurt, zodat de verdeling van minderjarige migranten, die op de Canarische Eilanden aankomen, niet wordt georganiseerd volgens de goede of slechte wil van elk van de autonome gemeenschappen, maar het resultaat is van een "verplichte" medeverantwoordelijkheid.

Een man is van een aanzienlijke hoogte naar beneden gevallen tijdens werken op een bouwplaats. Het ongeval gebeurde in de Carretera General del Sur in de gemeente Arona. De man, die verschillende ernstige verwondingen opliep, werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer van La Laguna is maandagmiddag tussenbeide moeten komen bij een verkeersongeval op de TF-24 bij de kruising Arafo. Door een verkeerd manoeuvre is een auto op zijn kant terechtgekomen waardoor de chauffeur klem zat in zijn wagen. Hij liep hierbij slechts lichte verwondingen op.

Er is een onderzoek gestart naar een vrouw uit Vecindario op Gran Canaria omdat ze geld van het bedrijf waar ze werkte naar de rekening van haar dochter heeft overgeschreven, zo ‘n 4.600 euro. De zaakvoerder werd achterdochtig omdat hij enkele verdachte geldbewegingen had opgemerkt.

De gemeenteraad van La Laguna stelt voor om een ​​route te creëren die het opvangkamp voor migranten Las Raíces en het stadscentrum met elkaar verbindt. Het is de bedoeling de doorgang voor de migranten te vergemakkelijken die dagelijks proberen het stadscentrum te bereiken, dat 4 kilometer verderop ligt.

Een 41-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit stierf afgelopen vrijdagavond in het universitair ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria nadat hij slechts 24 uur eerder werd aangehouden door de lokale politie van Adeje, als gevolg van zijn zeer agressieve en ongecontroleerde gedrag in een hotel. Er waren zelfs 4 agenten nodig om de man te kunnen overmeesteren. Er wordt nu een onderzoek ingesteld om de oorzaak van zijn overlijden te achterhalen.

De Canarische handel en de bouw vrezen vertragingen bij de aankomst van koopwaar. De blokkade in het Suezkanaal zal gevolgen hebben voor de aanvoer van materialen en producten naar de eilanden.

De Nationale Politie heeft de afgelopen week 434 processen-verbaal uitgeschreven in de provincie Santa Cruz de Tenerife wegens verschillende overtredingen van de Covid-voorschriften. Adeje en Arona zijn de twee gemeenten waar de meeste overtredingen werden vastgesteld.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).