Compañía Cervecera steunt de horeca

Geschreven op 31-03-2021


De Compañía Cervecera de Canarias betuigt zijn steun aan de horecasector op de Canarische Eilanden en dringt aan op de noodzaak van directe hulp om het herstel van een van de economische activiteiten, die het meest door de pandemie zijn getroffen, te bevorderen.

Het bedrijf benadrukt dat de Canarische Eilanden, als gevolg van hun grote afhankelijkheid van  het toerisme en de hotelsector, tot de autonome gemeenschappen behoren die de meeste banen hebben zien verloren gaan met een stijging van de werkloosheid met 75.000 mensen in één jaar, waarvan bijna 80 % uit de dienstensector komt.

Bovendien is gebleken dat 40% van de 3.633 bedrijven, die sinds de pandemie op de Canarische Eilanden zijn verdwenen, overeenkomen met horecabedrijven.

De Compañía Cervecera de Canarias is zich bewust van de moeilijke situatie in de sector en benadrukt dat sinds de alarmtoestand werd afgekondigd in het afgelopen jaar verschillende acties werden ondernomen om de activiteit in de sector te stimuleren.

Zo werd in de eerste maanden van de pandemie het platform ‘Por tu bar’ gelanceerd waardoor  1.500 bars, restaurants en cafés de mogelijkheid hadden, om gedurende de periode dat ze gesloten waren, consumptiebons te verkopen die later konden worden opgebruikt om alzo wat cash te genereren.

Zo werd er ook een informatieve website opgezet voor de horecaondernemers op de Canarische Eilanden met allerlei informatie over belastingen, arbeid, werkgelegenheid, liquiditeitsverbetering, mogelijkheden voor kostenreductie, hygiënemaatregelen en desinfectie.

Een andere actie van de Compañía Cervecera de Canarias was gericht op het ontwerp van een online platform waarop de horecagelegenheden hun menu konden plaatsen zodat deze later kon worden geraadpleegd door hun klanten via een QR-code.

Evenzo investeerde het bedrijf 60.000 euro in de distributie van in totaal 400 beschermingskits met hydroalcoholische gel en maskers die gratis bij de horecazaken werden afgeleverd. Hieraan werd een managementgids toegevoegd met adviezen voor het nemen van de nodige sanitaire maatregelen in hun zaken.

En tenslotte kregen de medewerkers van de Compañía Cervecera de Canarias cadeaubonnen ter waarde van 30.000 euro voor exclusief gebruik in de horecagelegenheden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).