Brussel hoopt voor half mei het Covid-certificaat klaar te hebben

Geschreven op 31-03-2021


De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Margaritis Schinas, herhaalde dat 70% van de Europese bevolking in de zomer zal worden gevaccineerd, waardoor de internationale mobiliteit kan worden hersteld en de zomer ‘veel beter zal zijn dan vorig jaar’.

Een paar weken geleden heeft de Europese Commissie de parameters vastgesteld die het gezondheidscertificaat zullen definiëren (gewoonlijk 'Covid-paspoort' genoemd) en nu is het de bedoeling dat landen dit nieuwe gemeenschappelijke protocol aannemen, zodat de internationale mobiliteit in de zomer kan worden hersteld.

Schinas kondigde de noodzaak aan van een "ordelijke en veilige heropening" door middel van dit groene digitale certificaat dat mobiliteit mogelijk maakt om de Europese zomer niet verloren te zien gaan.

Op een persconferentie op het hoofdkantoor in Madrid van de ‘Organización Mundial del Turismo (OMT)’ zei Schinas dat het moeilijk is om te bepalen hoe snel dit protocol zal worden geïmplementeerd, maar hij kondigde aan dat het "zeer goed" zou zijn dat de lancering kan gebeuren voor de opening van Fitur, de grootste internationale toerismebeurs, die dit jaar vanaf 19 mei in Madrid wordt gehouden.

Bovendien herinnerde Schinas eraan dat het Verenigd Koninkrijk op 17 mei weer internationale mobiliteit zal toestaan, daarom zou het ideaal zijn om dit certificaat te hebben voordat de zomer begint op 1 juni.

Hoewel het certificaat een protocol is op het niveau van de Europese Unie, vertrouwt de Commissie erop dat het Verenigd Koninkrijk een soortgelijk mechanisme zal opzetten dat kan coördineren met het Europese, zodat de mobiliteit van de Britten door de EU net zo veilig is als voorheen. De EU zal certificaten van derde landen erkennen die dezelfde soort informatie en betrouwbaarheid bieden als het onze, zei Schinas.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).