14 migrantensmokkelaars gearresteerd op Gran Canaria en Lanzarote

Geschreven op 01-04-2021


De Nationale Politie heeft op Gran Canaria en Lanzarote reeds 14 migrantensmokkelaars gearresteerd die in zeven boten 249 migranten hebben overgebracht naar de Canarische Eilanden. 55 van hen waren minderjarigen en de overtocht gebeurde in vreselijke omstandigheden zonder enige vorm van veiligheidsmaatregelen, eten en drinken. Vijf inzittenden hebben daarbij het leven gelaten.

Dit werd dinsdag bekendgemaakt op het hoofdbureau van de politie van de Canarische Eilanden in een verklaring waarin werd gespecificeerd dat de laatste twee gedetineerden van Marokkaanse afkomst zijn met talrijke eerdere veroordelingen. Ze werden door de migranten aangewezen als de verantwoordelijken voor de overtocht naar Europa.

De veertien gedetineerden, van wie er reeds acht op last van de rechter zijn vastgehouden, worden beschuldigd voor het aanzetten tot illegale immigratie, drie van hen ook omdat ze tot een criminele organisatie behoren en nog eens vier anderen voor doodslag.

De boten met immigranten arriveerden tussen 27 december 2020 en 25 maart 2021 aan de kusten van Gran Canaria en Lanzarote.

In een van deze boten zaten 52 mensen, die zes dagen op zee hebben doorgebracht totdat ze werden gered door Salvamento Marítimo, op meer dan 240 kilometer ten zuiden van het eiland Gran Canaria. De immigranten verklaarden dat ze op de derde dag van de overtocht geen water meer hadden, dus begonnen ze zeewater te drinken. Vier van hen stierven tijdens de reis en nog één belandde in het ziekenhuis, als gevolg van de verschrikkelijke reisomstandigheden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).