Santa Cruz, de hoofdstad van cybersecurity

Geschreven op 01-04-2021


De burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez en de CEO van Toerisme van Tenerife, David Pérez, presenteerden maandag de VIII editie van Hackron, het cybersecurity congres dat al jaren in de hoofdstad wordt gehouden.

De organisator van het evenement, Igor Lukic, verklaarde dat er nu nog meer belangstelling is en internationale volgers zijn omdat er door de pandemie meer gebruik wordt gemaakt van teleconferenties.

Bermúdez bevestigde dat dit één van de meest relevante Spaanstalige cybersecurity-congressen is, dat gemiddeld 400 bezoekers aantrekt en jaarlijks op Tenerife wordt gehouden. Het evenement wint nu nog aan belang omdat het digitale netwerk elke dag groeit en zich wereldwijd verspreid heeft.

Deze regeringsgroep, zo benadrukte hij, heeft onder meer tot doel dat de informatie- en communicatietechnologieën zoveel mogelijk mensen bereiken.

De CEO van Toerisme van Tenerife, David Pérez, verklaarde dat in een digitale samenleving als de onze, informatie of toegang tot gegevens de nieuwe rijkdom is die moet worden beschermd en hij legde uit dat cybercriminaliteit niet alleen een zaak is van de regeringen of grote bedrijven maar van iedereen, want al onze gegevens, zoals foto’s en bankgegevens, staan op onze computer, tablet of smartphone.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).