Korte nieuwsitems

Geschreven op 31-03-2021


De brandweer van La Laguna heeft dinsdagavond een brand geblust die was ontstaan in de keuken van een huis in La Cuesta (La Laguna). De twee bewoners moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht wegens rookinademing.

De hulpdiensten hebben dinsdagavond het levenloze lichaam gevonden van Juan José Estevez, een inwoner van La Orotava, die sinds maandag vermist werd. Er was een uitgebreide zoekactie opgezet en het lichaam werd gevonden op twee kilometer van de TF-21. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Op de snelweg Noord-Tenerife (TF-5) was er opnieuw grote verkeerschaos als gevolg van een verkeersongeval met een gekanteld voertuig in de richting van Santa Cruz, nabij Guamasa. Niemand geraakte gewond bij het ongeval.

De brandweer van La Laguna heeft dinsdag op het nippertje een auto kunnen tegenhouden die dreigde in de zee te vallen nadat hij door de muur was gereden van de promenade in Bajamar. Een 17-jarig meisje werd hierbij licht gewond. De bestuurder had blijkbaar vergeten de handrem op te trekken.

De gemeenteraad van Santa Cruz heeft een nieuw mobiel ‘Punto Limpio’ gelanceerd dat door de wijken van de gemeente zal rijden om de inzameling van afval, dat niet in de containers mag worden gedeponeerd, te vergemakkelijken.

Inwoners van Las Caletillas hebben een dolfijn en zijn kalf terug in zee geholpen, die vastzaten in de Charco de Graciliano. De dieren waren gedesoriënteerd en twee mannen moesten geen twee keer nadenken en sprongen in het water om hen te helpen. Een verhaal met een happy end dat de liefde van mensen voor dieren laat zien.

De lokale politie van Santa Cruz heeft dinsdag de toegang tot het strand van Las Gaviotas gesloten vanwege de grote toestroom van voertuigen en als een preventieve maatregel tegen de verspreiding van Covid-19. Deze link houdt u op de hoogte van de toestand van de stranden van Santa Cruz: https://www.santacruzdetenerife.es/web/servicios-municipales/medioambiente-y-sanidad/estado-playas

De Canariërs zullen een masker moeten dragen, zelfs als ze zonnebaden op het strand of aan het zwembad. In het laatste staatsblad werden de dwingende voorschriften voor het gebruik van gezichtsmaskers aangescherpt: het moet altijd worden gedragen, ongeacht de interpersoonlijke afstand, zowel buiten als binnen. En dat geldt ook voor plaatsen als het strand.

Het strand van Las Teresitas in Santa Cruz zal vanaf deze week een homovriendelijke strandbar hebben ‘La Mar & Klub’, voornamelijk gericht op de LGBT-gemeenschap, hoewel de verantwoordelijken ervan duidelijk maken dat ‘iedereen die het wil’ welkom is.

Leden van de Nationale Politie arresteerden twee mannen van 53 en 33 jaar oud, beide met eerdere veroordelfingen, voor een gewelddadige overval in een huis in de wijk Llano del Moro in Santa Cruz. Beide daders worden ook in verband gebracht met eerdere diefstallen in de regio.

Niet-hotelovernachtingen op de Canarische Eilanden daalden in februari met 91,9%. Tenerife was de favoriete bestemming en registreerde 90.825 overnachtingen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).