De mondmaskerplicht op het strand heeft gevolgen voor de toeristenreserveringen

Geschreven op 01-04-2021


De ‘patronales hoteleras de Canarias’ eisen dat de centrale overheid de maatregelen wijzigt die het dragen van maskers verplicht tijdens het zonnebaden op het strand, aan het zwembad en in natuurgebieden.

De ondernemers zijn van mening dat de aanscherping van deze maatregel de toeristische reactivering in de komende maanden kan beïnvloeden, aangezien veel bezoekers zullen overwegen om naar andere concurrerende bestemmingen te reizen waar het gebruik van het masker veel minder streng is.

De ‘Asociación Hotelera y Extrahotelera de Tenerife, La Palma, La Gomera y El Hierro’ (Ashotel) is van mening dat de nieuwste norm, goedgekeurd door de centrale overheid, niets te maken heeft met reële, sanitaire criteria.

Het gebruik van maskers nu verplicht maken op de stranden van de Canarische Eilanden, slaat nergens op, tenzij kan worden aangetoond dat er daar een grote verspreiding van het virus plaatsvindt, zegt de president van Ashotel, Jorge Marichal. Hij voegt er verder aan toe dat deze maatregel ontmoedigend is voor de komende maanden, waarin de toerismesector zijn hoop op een comeback heeft gevestigd, zodra heel Europa meer en meer gevaccineerd is.

We eisen dat de regering het nut van deze maatregel wetenschappelijk kan aantonen, en als dat zo is, zullen we ons eraan houden. Maar kunnen ze dat niet, dan vragen we de opschorting ervan omdat het veel schade toebrengt aan het imago van dit land, aan de economie en dus aan de toeristische sector, aldus Marichal.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).