Meer controle in het zuiden van Tenerife – Maskerplicht op de stranden vervalt

Geschreven op 01-04-2021De woensdagmorgen verraste het meest toeristische zuiden met een bewolkte lucht en wat motregen. Daarom was het strand van Las Vistas bijvoorbeeld leeg tijdens de centrale uren van de dag. De wachters bleven op hun wachttorens en speurden de horizon af. Er was geen werk. Een positief feit was wel dat in de vooravond het nieuws bekend werd gemaakt dat het masker niet verplicht zal zijn op de Canarische stranden en aan de zwembaden, zolang je op je handdoek blijft zitten en de veiligheidsafstand respecteert.

Hetzelfde beeld zagen we op de nabijgelegen stranden van Costa Adeje, maar niet zo in El Médano. Het zogenaamde Playa Central en Playa Chica registreerden tussen de 50 en 70 bezoekers in de vroege namiddag, allemaal met een masker (wat toen nog verplicht was) en met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, vooral de afstand.

Lokale politie-agenten maakten hun ronde en verplichtten de strandbezoekers om het masker op te zetten. De gemeenteraad van Granadilla de Abona zet tot en met Paaszondag extra mensen in om de capaciteit op deze twee stranden te controleren, vastgesteld op 50%.

In Arona heeft de gemeenteraad, in samenwerking met de nationale politie, de Guardia Civil en de Canarische politie, een speciaal apparaat gelanceerd dat van plan is om 400 diensten uit te voeren. Naast het waarborgen van de gezondheidsbescherming, zullen de lokale politie en civiele bescherming speciale aandacht besteden aan de stranden en de badzones zoals Las Vistas.

In Costa Adeje worden de volgende dagen de meeste strandbezoekers en zwemmers verwacht. Adeje kondigde aan dat het dagelijkse controles zal uitoefenen op alle stranden in de gemeente en dat het de stranden zal sluiten waar de capaciteit wordt overschreden of dat de veiligheidsmaatregelen niet worden nageleefd, zoals de verplichte minimumafstanden. Op die plekken komt een versterkte aanwezigheid van de gemeentepolitie.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).