Korte nieuwsitems

Geschreven op 01-04-2021Het weer is bedrieglijk op Lanzarote en daarom hangt er de rode vlag op de stranden van Famara, La Garita, Playa Grande en Los Pocillos. Twee mensen werden woensdag verrast door de wilde zee en konden in extremis gered worden door twee kajaks ter hoogte van het Castillo de San Gabriel.

Een 15-jarige jongen liep woensdag vrij zware verwondingen op toen hij met zijn motorfiets werd aangereden door een auto in Los Realejos. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De minister van Gelijkheid van de Cabildo, Nauzet Gugliotta, eiste woensdag naar aanleiding van de ‘día de la Visibilidad Trans’, respect voor de transgenders en veroordeelde elke vor

De woordvoerder van de regering, Julio Pérez, heeft aangegeven dat in de komende dagen nieuwe zendingen van het Pfizer- en AstraZeneca-vaccin naar verwachting zullen aankomen en het geplande vaccinatieproces zal worden verdergezet, ook tijdens de ‘Heilige Week’.

De Canarische Eilanden hebben de afgelopen week 95 nieuwe corona-uitbraken geregistreerd met 503 positieve gevallen, waarvan er 15 in het ziekenhuis werden opgenomen en één persoon is overleden. Van de 95 geregistreerde nieuwe uitbraken vonden er 46 plaats op Gran Canaria, 39 op Tenerife, 5 op Fuerteventura, 3 op La Palma en 2 op Lanzarote.

230 migranten verblijven nog steeds in één hotel in Amadores op Gran Canaria. Het zijn allemaal mensen die positief getest hebben of in quarantaine moeten blijven onder controle van het ministerie van Volksgezondheid. Nadien zullen ze worden overgebracht naar één van de voorziene opvangkampen.

De pandemie heeft in maart 81 dodelijke slachtoffers gemaakt, 19 meer dan in februari, toen er 62 overlijdens werden geregistreerdDe laatste vier sterfgevallen werden woensdag gemeld door het ministerie van Volksgezondheid.

De brandweer van Las Chafiras en vrijwilligers uit Adeje kwamen tussenbeide bij een brand op het terras van een restaurant in Los Cristianos, waar tafels en stoelen verbrandden. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Leden van de nationale politie hebben in Puerto de la Cruz een 57-jarige Amerikaan aangehouden, wiens uitlevering door de Amerikaanse autoriteiten is opgeëist. De man wordt beschuldigd van fraude en vervalsing van creditcards in zijn land.

In totaal zijn tussen januari en maart negen mensen verdronken op de Canarische Eilanden, vier minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen 13 zwemmers stierven, en twee minder dan in het eerste kwartaal van 2019, waarin 11 mensen het leven lieten.

Salvamento Marítimo heeft woensdag 36 mensen van Maghrebijnse afkomst, waaronder vier vrouwen en een kind, gered. Ze bevonden zich in een boot op 25 kilometer van Morro Jable, ten zuiden van Fuerteventura, die op drift was geraakt nadat de brandstof op was.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).