De lokale toerist redt een deel van de paasvakantie op de Canarische Eilanden

Geschreven op 02-04-2021Bij afwezigheid van buitenlandse en nationale bezoekers heeft de lokale toerist, al is het maar gedeeltelijk, de paascampagne op de Canarische Eilanden gered. De situatie zal in ieder geval niet in alle accomodaties of op alle eilanden in deze korte vakantieperiode hetzelfde zijn. De landelijke hotels en landhuizen, waarnaar de vraag enorm is gestegen sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie, registreerden de meeste boekingen, net als de niet-hoofdstedelijke eilanden. Over het algemeen zijn de reserveringen voor accommodaties met het klassieke zon- en strandmodel vrij bescheiden.

In totaal zijn er 1.808 gereguleerde hotel- en verblijfaccommodaties op de eilanden, waarvan er volgens de cijfers, die tot februari 2021 zijn bijgewerkt door het ‘Instituto Canario de Estadística’, 577 open zijn. Het aantal aangeboden bedden op dit moment op de archipel bedraagt 146.428 op een totaal van 423.801.

De ‘patronales hoteleras Ashotel y FEHT’ geven aan dat de gemiddelde bezettingsgraad met Pasen rond de 40% ligt. Ze zijn het er ook over eens dat de vereiste PCR- of antigeentests om tussen eilanden te reizen de reserveringen heeft vertraagd en zelfs tot talloze annuleringen heeft geleid. Dit wordt ook bevestigd door de verantwoordelijken van de verenigingen van reisbureaus en touroperators op de Canarische Eilanden.

Niet alleen vanwege de “extra kosten” die het voor een gezin met zich meebrengt, maar ook vanwege de onvoldoende informatie. Bij twijfel ontstaat bij de reiziger de angst om geïsoleerd te raken en niet op tijd terug naar huis te kunnen, wat leidt tot bezorgdheid waardoor velen ervoor kiezen om hun reservering te annuleren. Op dit moment zijn er nog steeds vliegtuig- en bootstoelen beschikbaar om naar alle eilanden te reizen. Dit was voor de crisis ondenkbaaar, je boekte toen twee maanden van tevoren of je kon niet reizen, zegt David Déniz, voorzitter van de Canarische Vereniging van reisbureaus en touroperators.

Zo zal de rederij Fred Olsen met Pasen ongeveer 50.000 passagiers vervoeren, dat is 51% minder dan in 2019.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).