Een groep horecaondernemers opgelicht op de Canarische Eilanden

Geschreven op 03-04-2021Agenten van de Nationale Politie en de Guardia Civil hebben een bende “fraude-experts” kunnen ontmaskeren waarbij 58 personen werden gearresteerd voor 167 oplichtingszaken in Spanje, al concentreerden ze zich vooral op Tenerife en Gran Canaria. Ze opereerden vanuit Barcelona en Castellón en deden zich voor als medewerkers van elektriciteitsbedrijven om handelaren te misleiden, wat meer dan 220.000 euro zou hebben opgeleverd.

Het onderzoek begon na een reeks klachten op Tenerife en Gran Canaria. De gedetineerden waren in het bezit gekomen van contracten die de betrokken horecaondernemers hadden afgesloten met de energieleveranciers en ze kwamen daardoor erg geloofwaardig over omdat ze over de juiste gegevens beschikten.

Vervolgens belden ze de slachtoffers op met de mededeling dat er nog openstaande betalingen waren. De dreiging dat de elektriciteit zou worden afgesloten, boezemde de slachtoffers angst in omdat de restaurants zouden stilvallen met annuleringen van hun klanten als gevolg. Daarom besloten velen om die betaling effectief te doen door middel van een bankoverschrijving naar de rekeningen van de oplichters.

Zodra de betaling was gedaan, namen de oplichters het geld op bij geldautomaten en stortten het op een andere rekening van de organisatie en zo slaagden ze er in om te voorkomen dat het geld werd geblokkeerd of terugbetaald.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).