Korte nieuwsitems

Geschreven op 02-04-20212 april is Wereld Autisme Dag. Op de eilanden zijn er zo'n 9.000 mensen, van praktisch alle leeftijden, die lijden aan een autismespectrumstoornis. Twee nieuwe groepen sluiten zich aan bij de ‘Anillo Insular de Políticas Sociales del Cabildo’ die 1.312.690 euro steun ontvangt voor het beheer van 52 specifieke woon- en verblijfplaatsen voor deze mensen.

Er zijn veel mensen op Witte Donderdag naar het zuiden van Tenerife getrokken om de vakantie door te brengen. Het was dan ook heel erg druk op de zuidelijke snelweg TF-1 wat voor het nodige oponthoud zorgde.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft al 313.951 vaccins toegediend, waarvan 12.760 gisteren op woensdag. 109.374 mensen hebben al 2 inspuitingen ontvangen, wat overeenkomt met 8,11% van de totale bevolking.

Vier mensen zijn gewond geraakt bij een ongeval dat donderdag plaatsvond bij de ingang van Santa Cruz de Tenerife. Twee auto's en een motorfiets kwamen in botsing op de Avenida Manuel Hermoso Rojas. De 34-jarige motorrijder was er het ergst aan toe en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Twee vrouwen van 48 en 43 jaar en een kind van 8 jaar liepen lichte verwondingen op.

Een helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento’ heeft donderdag in de gemeente Santiago del Teide een visser gered die door de golven en de harde wind gevaar in grote nood vekeerde.

De Nationale Politie heeft op Gran Canaria vier vrouwen gearresteerd die worden beschuldigd van het stelen van alcoholische dranken ter waarde van 1.200 euro in verschillende supermarkten op het eiland. Drie van hen werden in het verleden reeds gearresteerd na het plegen van 28 diefstallen. Ze zijn allemaal tussen de 30 en 43 jaar oud.

Een 47-jarige vrouw en een 15-jarige tiener zijn gewond geraakt toen ze donderdagavond rond 22 uur werden aangereden door een auto in de gemeente Arona , in het zuiden van Tenerife. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Rode Kruis versterkt zijn aanwezigheid op de stranden met Pasen. Tijdens deze Heilige Week verleent het Rode Kruis op de Canarische Eilanden eerste hulp, bewakings- en reddingsdiensten in 38 zwembaden en stranden aan de kust, 13 in de provincie Las Palmas en 25 in Santa Cruz de Tenerife.

Een boot is er donderdag rond 17 uur in geslaagd om op eigen kracht de kust van La Aldea in het zuidwesten van Gran Canaria te bereiken met 23 migranten van sub-Sahara afkomst aan boord, 22 mannen en één vrouw. Ze verkeren allemaal in goede gezondheid.

Het parket van het provinciaal gerechtshof van Santa Cruz de Tenerife vraagt ​​een gevangenisstraf van 10 jaar voor een man wegens seksueel misbruik van een minderjarige met wie hij contact had opgenomen via 'Instagram'.

Migranten uit het opvangkamp Las Raices in La Laguna hebben donderdag aangekondigd dat ze een hongerstaking gaan beginnen om te protesteren tegen de erbarmelijke situatie waarin ze leven in dit kamp en het verbod om naar het Spaanse vasteland of andere Europese landen door te reizen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).