Het ‘Parque Marítimo’ in Santa Cruz is na vijf maanden terug open

Geschreven op 02-04-2021Velen zullen zich de oude badplaats van Santa Cruz herinneren, tegenover de wijk María Jiménez. Het zwembadcomplex en het strand dat er vlak naast lag, waren jarenlang een plezier voor vele inwoners van Santa Cruz.

Gisteren wilde de burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, een knipoog naar die tijd maken tijdens zijn bezoek aan wat hij "de moderne badplaats van Santa Cruz" noemde, namelijk het ‘Parque Marítimo César Manrique’.

De burgemeester bezocht de faciliteiten die vijf maanden gesloten waren en sinds afgelopen zaterdag weer operationeel zijn. Het Parque Marítimo, een symbool van vrije tijd in de hoofdstad, is een moderne badplaats in onze stad geworden, aldus Bermúdez.

Bermúdez legde uit dat de renovatiewerken een waterbesparing van 50.000 euro hebben opgeleverd door de lekken uit de zwembaden te elimineren en ondanks de sluiting zijn alle werknemers aan het werk gebleven. Ik denk dat er heel goed werk is verricht en het Parque Marítimo heeft een grote aantrekkingskracht op de toeristen en bezoekers in Santa Cruz. 15 van de 18 hotels in de stad zijn al open en dat stelt ons in een betere positie dan de rest van het eiland om bezoekers te ontvangen, aldus de burgemeester.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt de capaciteit teruggebracht tot 33%, wat neerkomt op ongeveer 1.100 mensen per dag. In de laatste normale periode van Pasen in 2019 telde het park 6.000 bezoekers op drie dagen. Vorig jaar ontving het Parque Marítimo in de zomermaanden meer dan 120.000 bezoekers, dat is een stuk minder dan de 292.000 waarmee het 2019 afsloot.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).