Een haai gespot in het zuiden van Tenerife (video)

Geschreven op 02-04-2021


Een familie, die rustig aan het vissen was in de wateren van Porís de Abona, spotte donderdagmiddag een haai op enkele meters van hun boot. Vanwege de warmte van het water is het gebruikelijk dat de Canarische Eilanden door dit soort dieren worden bezocht.

Enige tijd geleden werden enkele zwemmers verrast door verschillende jonge hondshaaien in El Médano, die bovendien tot dicht aan de kust kwamen en dagenlang de hoofdrolspelers waren aan het drukke strand.

Reuze hamerhaaien werden reeds eerder opgemerkt in de wateren van Tenerife. Alhoewel ze normaal gezien de mensen niet aanvallen, worden ze toch als gevaarlijk geclassificeerd. Ze zijn meestal niet agressief, behalve in extreme omstandigheden. Het is een uiterst snelle vis en erg sterk. Mannetjes worden ongeveer drie en een halve meter lang, de vrouwtjes meer dan vijf meter.

De Canarische Eilanden zijn niet hun gebruikelijke leefgebied, hoewel ze grote afstanden afleggen, van de kusten van Florida en de Chinese Zee tot Zuid-Afrika. Ze komen vaker voor in de Indische Oceaan.