15.760 gezinnen op de Canarische Eilanden hebben hun inkomen verloren door de pandemie

Geschreven op 04-04-2021De pandemie blijft zijn sporen achterlaten op de Canarische Eilanden. Het onvermogen om de belangrijkste economische motor van de eilanden te reactiveren, het nul-toerisme en de beperkingen in de activiteiten voor de horeca en de handel, hebben een grote impact gehad op de arbeidsmarkt van de archipel.

En als gevolg daarvan ook op de levensomstandigheden van veel Canariërs. Het aantal huishoudens dat geen enkel inkomen meer heeft sinds het begin van de crisis is met 15.760 gestegen, waardoor het totale aantal Canarische gezinnen zonder inkomen is opgelopen tot 51.950.

Deze indicator is sinds het uitbreken van de crisis met 43,5% gestegen, als men bedenkt dat er in het eerste kwartaal van 2020, voordat de noodsituatie werd uitgeroepen, er 36.190 gezinnen op de Canarische Eilanden waren die geen enkele vorm van inkomen ontvingen.

De Canarische Eilanden is een van de autonome gemeenschappen die het meest door de pandemie zijn getroffen. De vernietiging van werkgelegenheid op de eilanden is verdrievoudigd en de vooruitzichten blijven somber voor de Canarische economie zolang er niet meer mensen gevaccineerd zijn.

De gevolgen die Covid-19 achterlaat op de arbeidsmarkt op de Canarische Eilanden zijn meer dan duidelijk. In een regio waar de toerismesector 35% van het bruto binnenlands product (BBP) bijdraagt ​​en 40% van de banen genereert, heeft de stopzetting van het toerisme ook een trapsgewijs effect op de rest van de economische sectoren.

De Canarische Eilanden sloten 2020 af met een werkloosheidspercentage van 25,2%, het hoogste van heel Spanje. Er gingen 113.000 banen verloren en er kwamen 279.000 mensen bij op de werkloosheidslijsten. Dit betekent dat er sinds het uitbreken van de crisis elke dag 374 banen zijn vernietigd op de eilanden en er 932 mensen werkloos werden. Een situatie waarvoor geen precedent bestaat op de archipel, aangezien de cijfers veel erger zijn dan die van de financiële crisis in 2008.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).