Korte nieuwsitems

Geschreven op 03-04-2021Talloze mobilhomes en caravans zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de agenten van de lokale politie verdreven rond de stranden van het natuurgebied van Los Ajaches op Lanzarote. De nachtrust van veel gezinnen werd daardoor abrupt verstoord.

Een 52-jarige man is vrijdag zwaargewond geraakt na een val van ongeveer 15 meter hoogte toen hij aan het klimmen was in de barranco de Polegre in Arico (Tenerife), zo meldde de nooddienst 112. Hij werd met de helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento (GES)’ overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten van de ‘Unidad Operativa de Seguridad Interior y Policía Administrativa’ hebben op Tenerife drie exotische dieren in beslag genomen die vermoedelijk via een bekende website werden aangekocht. Het gaat over een python, een boa constrictor en een witbuikegel. De eigenaars riskeren een boete van tussen de 2.404 en 15.025 euro.

Een 56-jarige motorrijder is matig gewond geraakt nadat hij door een verkeerd manoeuvre tegen hek reed in de gemeente La Laguna op Tenerife. De man werd per ambulance overgebracht naar het ‘Hospital Universitario de Canarias’.

De brandweer van La Laguna werd vrijdagavond opgeroepen voor 2 brandende auto’s in de wijk San Matías in de gemeente La Laguna. Waarschijnlijk gaat het om kwaad opzet en de politie is een onderzoek gestart.

Het ministerie van Ecologische Transitie en de strijd tegen de klimaatverandering van de Canarische Eilanden zal aan de 31 gemeenten van Tenerife voorstellen om fotovoltaïsche panelen te installeren op de daken van de openbare gebouwen. Het doel is dat de energiebesparingen een impact hebben op de staatskas en later worden omgezet als steun om het gebruik van fotovoltaïsche zonne-energie onder de Canarische burgers te bevorderen.

De verkoop van auto's en SUV's op de Canarische Eilanden is in het eerste kwartaal gedaald tot 4.024 eenheden, wat neerkomt op een daling van 49% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, toen er 7.854 voertuigen werden geregistreerd tot de lockdown op 13 maart, aldus Faconauto.

De 012-telefoondienst voor burgers registreerde vorig jaar 8.816.605 oproepen, waarvan 8.267.753 naar de 012-telefoondienst en 548.852 naar de 900 corona-infolijn. Van het totaal aantal ontvangen oproepen werden er 4.571.073 geregistreerd in de provincie Santa Cruz de Tenerife en 4.245.532 in de provincie Las Palmas.

Het aantal met Covid-19 besmette immigranten in het opvangkamp El Matorral in de gemeente Puerto del Rosario (Fuerteventura) stijgt tot 19, nadat er donderdag 12 nieuwe positieven werden geregistreerd, zo meldde het ministerie van Volksgezondheid afgelopen vrijdag.

Twee auto’s zijn na een botsing van de weg geraakt en enkele meters lager in een ravijn terechtgekomen. Het ongeval gebeurde vrijdag in de gemeente Pájara op Fuerteventura. De twee bestuurders, een man en een vrouw, werden overgebracht naar het ziekenhuis.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).