La 'Cueva del Viento' verwelkomt 751 bezoekers in de eerste maand na de heropening

Geschreven op 04-04-2021In totaal hebben 751 mensen de Cueva del Viento in Icod de los Vinos bezocht sinds 20 februari, de datum waarop de Cabildo van Tenerife de deuren heropende na een onderbreking als gevolg van de pandemie. Er werden 76 rondleidingen gegeven in vier talen aan kleine groepen onder strikte gezondheidsprotocollen, zo meldde de schepen van Onderwijs, Jeugd, Musea en Sport, Concepción Rivero.

Van deze 76 rondleidingen waren en 44 in het Spaans met in totaal 470 deelnemers, zes in het Engels met 121 bezoekers, 10 in het Duits waaraan 94 mensen deelnamen en 16 in het Frans met 66 deelnemers.

We hebben ons aangepast aan de omstandigheden zodat onze bezoekers de grot veilig kunnen bezoeken met een beperkte capaciteit en steeds met een mondmasker. We hebben ook geprofiteerd van de sluitingsperiode om verbeteringswerken uit te voeren, zoals de volledige renovatie van het ‘Centro de Visitantes Cueva del Viento‘. Verder werden er ook veiligheidswerken in de grot uitgevoerd en werden de nodige aanpassingen gedaan om de verspreiding van het virus te voorkomen, aldus Rivero.

De ‘Cueva del Viento’ is de grootste lavatunnel van Europa en de op vier na grootste ter wereld na de vier lavatunnels die op Hawaï gelegen zijn. De tunnel strekt zich uit over een lengte van meer dan 17 kilometer en heeft een uitgebreid ondergronds gangenstelsel. De tunnel werd gevormd door lavastromen van de Pico Viejo, een vulkaankegel die zich vlakbij de Teide bevindt en heeft talrijke nog onontgonnen vertakkingen en vertoont een grote verscheidenheid aan structuren van primaire oorsprong. Zijn fysieke schoonheid wordt extra in de verf gezet vanwege zijn hoge ecologische, wetenschappelijke en archeologische waarde.

Het bezoek aan de grot moet vooraf worden gereserveerd op de website www.cuevadelviento.net en kost 20 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor kinderen ouder dan vijf jaar. Voor de Canarische residenten bedraagt de prijs respectievelijk 10 euro en 5 euro.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).