De VN schat dat er reeds 850 doden zijn gevallen op de Canarische route van illegale immigratie (video)

Geschreven op 05-04-2021


De ‘Organización de Naciones Unidas para las Migraciones’ heeft het aantal doden op de Ruta Canaria in 2020 met 40 procent verhoogd. In een eerste rapport werd onlangs gewag gemaakt van ongeveer 600 doden, maar een nieuw rapport toont aan dat er al minstens 850 migranten zouden zijn overleden tijdens hun overtocht naar de Canarische Eilanden.

In het rapport staat te lezen wat er in 2020 is gebeurd op de overtochten van de kusten van West-Afrika naar de Canarische Eilanden. Maar liefst 23.023 migranten kwamen hier toe (alleen de overlevenden meegerekend) die de levensgevaarlijke overtocht hebben gedaan vanuit Tarfaya, Marokko naar Fuerteventura over een afstand van 100 kilometer tot tochten van meer dan 1.400 kilomter vanuit M'Bour, Senegal naar Tenerife.

Dit is de op een na hoogste aankomst van immigranten over zee naar de Canarische Eilanden in de geschiedenis van de archipel, na de ‘cayucocrisis’ in 2006 toen er 31.678 werden geregistreerd.

Deze nieuwe schatting van 850 doden maakt opnieuw hetzelfde voorbehoud. Waarschijnlijk zijn er nog meer mensen omgekomen omdat er nog steeds vijf boten niet zijn aangekomen waarvan men weet dat ze vertrokken zijn vanuit Afrika. Meer dan de helft van de 850 slachtoffers zijn omgekomen tussen half september en eind november toen er massaal veel boten toekwamen volgens de cijfers van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).