De Canarische gastronomie nodigt iedereen uit

Geschreven op 05-04-2021Door gastronomie kun je altijd een land leren kennen. Daarom is het niet verwonderlijk dat de Canarische Eilanden een keuken hebben vol contrasten, met goed gekruide gerechten en verse en gezonde ingrediënten, het resultaat van een mild klimaat en een vulkanische bodem die ze een bijzondere smaak geeft.

Bovendien zijn veel van deze producten ambachtelijk gemaakt en vallen ze onder een beschermde oorsprongsbenaming, zoals sommige Canarische wijnen en kazen.

Het ontdekken van de Canarische Eilanden is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen, aangezien de gastronomie een van de meest kosmopolitische is vanwege de invloed van verschillende culturen.

De Canarische gastronomie is heerlijk en fantastisch. De grote verscheidenheid en eenvoud maken de Canarische keuken tot een van de attracties van het eiland. Samen met gerechten, die duidelijk geïnspireerd worden door het schiereiland, presenteert het recepten die net zo goed als Latijns-Amerikaans of Afrikaans kunnen worden beschouwd.

Vanwege het bevoorrechte klimaat, de rijkdom aan fruit op de eilanden en de rijke kusten met overvloedige visvangst, is de Canarische keuken sappig en licht tegelijk. In de keuken van de eilanden worden enkele karakteristieke ingrediënten gebruikt zoals maïs, aardappelen, die vanwege de vulkanische oorsprong van de aarde een andere textuur hebben en een grote verscheidenheid aan typische vis uit de streek, zoals de ‘vieja’, de tandbaars of de ‘cherne’. En natuurlijk de internationaal erkende Canarische banaan, een van de meest complete en smakelijke fruitsoorten die er zijn.

Maar als iets de Canarische gastronomie naar een hoger niveau tilt, zijn het de producten met een oorsprongsbenaming. Op bijna alle eilanden vind je heerlijke wijnen met een eigen oorsprongsbenaming, waarmee je de kracht van de vulkanen in elke slok kunt voelen. Ook zijn er de traditioneel gemaakte kazen zoals Majorero, Palmero of Flor de Guía, die internationale bekendheid genieten.

Daarom nodigen de Canarische Eilanden elke bezoeker uit om een gastronomische tour langs de verschillende eilanden te maken, die u aangename verrassingen zal bezorgen, hoewel ze allemaal een gemeenschappelijke culinaire traditie delen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).