Niet iedereen kan zomaar toeristische gids worden op de Canarische Eilanden

Geschreven op 04-04-2021Het ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, onder leiding van Yaiza Castilla, heeft woensdag de jaarlijkse tests aangekondigd om het ‘diploma’ van toeristische gids te behalen.

Het verkrijgen van de ‘carné de Guía de Turismo de Canarias’ is een noodzakelijke vereiste om deze activiteit te mogen uitvoeren tijdens excursies en toeristische bezoeken die plaatsvinden op de Canarische Eilanden.

De kaart geeft toestemming om op elk van de eilanden van de archipel te werken, na het afleggen van enkele examens waarin de aanvragers moeten aantonen dat ze kennis hebben van het natuurlijke en culturele erfgoed van de eilanden, evenals de kennis van ten minste één vreemde taal.

Op 5 oktober hebben de eerste schriftelijke examens plaats, gevolgd door twee mondelinge examens in november. Tegelijkertijd moeten alle gidsen, die het diploma in het verleden behaald hebben, een test afleggen om aan te tonen dat ze minstens één vreemde taal machtig zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).