Drie drones ter verbetering van de wijnbouw

Geschreven op 05-04-2021Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden heeft drie drones met multispectrale camera's aangeschaft ter verbetering van de wijngaardgewassen en zet daarmee in op de allernieuwste technologie in de wijnsector van de archipel.

De aankoop van deze drones maakt deel uit van het project ‘Apogeo’ dat tot doel heeft de wijnbouwcapaciteit te verbeteren door middel van precisielandbouw, zoals gerapporteerd door de regionale overheid.

Bij precisielandbouw krijgen planten (of dieren) met behulp van de technologie, heel nauwkeurig die behandeling die ze nodig hebben. Hiervoor worden verschillende technologieën ingezet zoals GPS, sensortechnologie, ICT en robotisering. Techniek kan helpen bij strategische besluiten op bedrijfsniveau, maar ook bij operationele handelingen op plantniveau. Zo kan de productie geoptimaliseerd worden en bekomt men een duurzamere teelt.

De aanschaf van deze drones zal het dus mogelijk maken mensen in de landbouwsector van de Canarische Eilanden op te leiden in het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën, waarbij traditionele teelttechnieken worden aangevuld met de methoden van de zogenaamde precisielandbouw, waardoor er ook meer concurrerende bedrijven in de primaire sector zullen komen.

De drones maken het mogelijk om voorgeprogrammeerde vluchten uit te voeren om bijna op grondniveau gegevens te verzamelen, buiten nog andere functies. Een aantal specialisten zullen binnenkort een seminarie organiseren over het gebruik van deze hyperspectrale technologie.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden, Alicia Vanoostende, heeft op haar beurt het belang onderstreept om te voldoen aan de behoeften van de moderne landbouw, door te stellen dat dit soort projecten hen competitiever maakt en hen de mogelijkheid biedt om nieuwe technologische middelen te implementeren in hun professionele activiteiten en de wijnbouwcapaciteit op te voeren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).