'La última batalla guanche’, een spel om het historich erfgoed van Tegueste te ontdekken

Geschreven op 05-04-2021De gemeenteraad van Tegueste heeft het online spel 'La última batalla guanche ’(De laatste Guanche-strijd) gelanceerd, waarin het de deelnemers aanmoedigt om naar schatten te zoeken en op deze manier het erfgoed van deze gemeente op Tenerife te ontdekken vanuit het perspectief van de oorspronkelijke bewoners (Guanches) van het eiland.

De schepen voor lokale ontwikkeling van Tegueste, Manuel Martín, benadrukte in een verklaring dat dit initiatief tot doel heeft de verschillende erfgoed- en ecologische bronnen van de stad meer bekendheid te geven ter bevordering van de ontwikkeling van de lokale bevolking.

Hij voegt eraan toe dat het ook bedoeld is ter promotie van de stad, zowel bij de bewoners als de bezoekers, aangezien het spel toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding, waardoor de kans groter wordt dat zij potentiële bezoekers van Tegueste worden.

Het spel is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk via https://tegueste.tivity.es - Met een virtueel bezoek aan de gemeente worden de deelnemende spelers uitgenodigd om de mysteries en aanwijzingen op te lossen die langs de route zijn aangebracht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).