De Canarische Eilanden gaan ‘beveiligingsbunkers’ bouwen

Geschreven op 06-04-2021
De Canarische Eilanden maken van de nood een deugd en kondigden zaterdag een oude droom aan die nu werkelijkheid zal worden dankzij Europese Covid-fondsen. Kortom, het gaat om het bouwen van ‘beveiligingsbunkers’ waarin alle belangrijkste diensten met betrekking tot veiligheid en/of noodsituaties samen worden gebracht onder één dak, wat zich zal vertalen in een grotere efficiëntie.

Nu biedt de Europese Unie een kans die de regionale uitvoerende macht niet wil missen en zaterdag werd aangekondigd dat de ‘Dirección General de Patrimonio’ van de Canarische Eilanden een aanbesteding heeft uitgeschreven voor het opstellen van een technisch rapport voor de bouw van twee gebouwen met maximale veiligheid in Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, waar de essentiële diensten van de autonome gemeenschap zullen worden geconcentreerd.

De regering wil op deze manier een einde maken aan de huidige versnippering van de diensten, die 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel zijn, door hen samen te brengen waardoor hun economische en operationele efficiëntie zal verbeteren, naast het garanderen van de veiligheid van de faciliteiten.

De gebouwen moeten ook bestand zijn tegen uitzonderlijke situaties van seismische en vulkanologische aard of die voortvloeien uit ongunstige meteorologische omstandigheden.

Elk gebouw zal ongeveer 550 openbare medewerkers van de autonome gemeenschap huisvesten, een oppervlakte van 15.000 vierkante meter beslaan en een budget hebben van ongeveer 30 miljoen euro, zonder rekening te houden met de uitrusting van de faciliteiten.

De diensten die in de gebouwen zullen worden ondergebracht zijn onder andere Cecoes, de 112, de ‘Servicio de Urgencias Canario’, de ‘Sala Operativa del Cuerpo General de la Policía Canaria’, het cybercenter, de 012, de ‘servicio de Atención a las Mujeres Víctimas de Violencia’, de ‘Control de Viaductos y Túneles o el Centro de Control de la Red de Emergencias’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).