De Canarische Eilanden promoten gezonde leefgewoonten

Geschreven op 07-04-2021


Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden vierde Wereldgezondheidsdag op 7 april met de slogan 'De Canarische Eilanden bevorderen gezonde leefgewoonten' en promoot ‘Los Círculos de la Vida Saludable’ (de cirkels van een gezond leven) betreffende de preventie van niet-overdraagbare ziekten, de belangrijkste doodsoorzaken in onze samenleving.

Volksgezondheid herinnerde er op deze Wereldgezondheidsdag aan dat de medische kosten door niets te ondernemen altijd veel hoger zijn dan de kosten voor het promoten van maatregelen tegen niet-overdraagbare ziekten (hart- en vaatziekten, kanker, luchtwegen, diabetes).

Jaarlijks sterven er meer dan 36 miljoen mensen aan deze ziekten. En hoewel ze meestal worden geassocieerd met de oudste leeftijdsgroepen, toont het bewijs aan dat meer dan 9 miljoen van de sterfgevallen voorkomen bij mensen onder de 60 jaar.

Kinderen, volwassenen en ouderen zijn kwetsbaar voor de risicofactoren die niet-overdraagbare ziekten bevorderen, zoals blootstelling aan tabaksrook, onjuiste voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, misbruik van alcohol, stress en gebrek aan rust.

 ‘Los Circulos de La Vida Saludable’ stelt allerlei informatie-, promotie- en trainingsmateriaal ter beschikking via de website : http://circulosdelavida.es


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).