Arona wil professionele brandweerkazerne in Las Américas

Geschreven op 07-04-2021


De gemeenteraad van Arona heeft de Cabildo grond aangeboden in Playa de Las Américas voor de bouw van een professionele brandweerkazerne om sneller te kunnen reageren op elk incident dat de tussenkomst van de brandweer vereist in het belangrijkste toeristische gebied van het eiland.

Tot nu toe heeft het hele zuiden van Tenerife, met een bevolking van meer dan 250.000 inwoners, (de toeristen niet meegerekend) slechts één professionele brandweerkazerne in Las Chafiras in San Miguel de Abona. Het grootstedelijk gebied daarentegen heeft er twee namelijk in Santa Cruz en La Laguna en in het noorden van het eiland zijn er nog twee, in La Orotava en Icod de Los Vinos.

De schepen van Veiligheid van Arona, Francisco Marichal, vertelde dat het voorstel om een ​​nieuwe brandweerkazerne van 4.000 vierkante meter te creëren, ook het gebouw van de civiele bescherming zal omvatten. Het perceel, dat door de gemeenteraad wordt aangeboden, bevindt zich in de buurt van het stadion ‘Antonio Domínguez Alfonso’, in de buurt van Hospiten.

We stellen Playa de Las Américas voor om de reactietijd van de brandweerlieden te verkorten, aangezien 80% van de interventies plaatsvindt in de zones van Los Cristianos en Playa de Las Américas. Met deze nieuwe kazerne zou de huidige reactietijd van meer dan 15 minuten, wat er nodig is om vanuit Las Chafiras in Playa de las Américas te geraken, worden teruggebracht tot slechts vijf minuten.

Experts stellen de tijdslimiet voor het reageren op een noodgeval in op 15 minuten vanaf het moment dat de oproep binnenkomt bij de nooddienst 1-1-2. Momenteel wordt deze limiet overschreden wanneer de brandweer moet optreden in de gemeenten Adeje, Guía de Isora of Santiago del Teide, aldus Marichal.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).