Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-04-2021


De Britse variant van het coronavirus wordt teruggevonden in 85% van de tests die worden uitgevoerd in het laboratorium voor microbiologie van het ‘Hospital Nuestra Señora de Candelaria op Tenerife. En dit percentage blijft stijgen en zal kortelings meer dan 90% bedragen.

De familie van de overleden vrouw op Tenerife, die werd ingespoten met het AstraZeneca-vaccin en enkele dagen later overleed, bevestigt dat ze een volkomen gezonde vrouw was en dat ze enkel een behandeling volgde voor de schildklier. Ze laat een dochtertje van 1 jaar achter.

Acht migranten werden dinsdag aangehouden in het migrantenkamp Las Raíces nadat er opnieuw een gevecht was uitgebroken. De migratieblokkade en het gebrek aan verwachtingen voor degenen die al enkele maanden op de eilanden verblijven, zorgen voor spanningen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft al 328.855 doses vaccins tegen Covid-19 toegediend, waarvan 41.773 tijdens de paasperiode tussen 29 april en 4 maart, dagen waarop de vaccinatie op de Canarische Eilanden werd voortgezet.

De brandweer van San Miguel en vrijwilligers uit Adeje hebben dinsdagnamiddag een brand geblust in een leegstaand huis op de TF-583 richting Taucho. De woning werd hierbij zwaar beschadigd. Hoe de brand is kunnen ontstaan, wordt nog verder onderzocht.

Twee verkeersongelukken woensdagmorgen rond 7.15 uur hebben voor een totale verkeerschaos en files gezorgd op de noordelijke snelweg in de richting van Santa Cruz de Tenerife. Een 22-jarige motorrijder raakte matig gewond nadat hij met zijn motorfiets in botsing kwam met twee auto's. Verder was er nog een aanrijding tussen twee voertuigen ter hoogte van Guajara op de TF-5. Gelukkig vielen hier geen gewonden.

Agenten van de Nationale Politie hebben in Adeje (Tenerife) een 33-jarige man aangehouden voor de verkoop van anabole steroïden. De agenten namen meer dan 500 tabletten in blisterverpakking in beslag.

De Cabildo weigert te investeren in de ‘El Río dam’ en zegt dat de kosten voor de renovatie en het waterdicht maken ervan niet gerechtvaardigd zijn. Nochtans drongen de gemeenten Fasnia, Arico, Granadilla de Abona, San Miguel de Abona en Arafo sterk aan om de dam te herstellen als oplossing voor de schaarste aan irrigatiewater. (Lees hier het volledige artikel in de digitale TNT van april).

De burgemeester van Garachico, José Heriberto González, verklaarde dat de gemeenteraad een project voorbereid voor de bouw van ten minste 60 woningen, waarvan de prijs zal worden beperkt door de regering van de Canarische Eilanden om ze betaalbaarder te maken. González verduidelijkte dat het geen sociale woningen zullen zijn, maar woningen met een "taxatieprijs", waarvan de kopers ook de mogelijkheid zullen hebben om subsidies en kortingen op hun hypotheken te ontvangen.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional (IGN)’ registreerde woensdag om 00.05 uur een aardbeving van 2,1 op de schaal van Richter op ongeveer 10 kilometer voor de westkust van de gemeente Frontera op El Hierro. De beving vond plaats op een diepte van 36 kilometer maar werd op het eiland niet gevoeld.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).