In Santa Cruz vinden er 5 huisuitzettingen per week plaats

Geschreven op 08-04-2021De stad Santa Cruz de Tenerife registreert sinds het begin van het jaar gemiddeld vijf huisuitzettingen per week. Dit wordt aangegeven door gemeenteraadslid Rosario González, die verzekert dat het niet waar is dat er geen huisuitzettingen meer zijn sinds het begin van de pandemie.

Er werden in maart vorig jaar op sociaal en economisch gebied extra maatregelen genomen zoals het verbod op huisuitzettingen om de meest kwetsbare mensen te beschermen. Maar, voegt zij eraan toe, de realiteit is anders want, ondanks de bovengenoemde staatsvoorschriften, moeten we bijna dagelijks gezinnen opvangen die op straat worden gezet.

Om dit decreet van kracht te laten worden, moeten de getroffenen officieel kunnen bewijzen dat hun inkomen is verminderd of helemaal is weggevallen ten gevolge van de crisis. De realiteit is dat veel gezinnen in Santa Cruz er voor de crisis in slaagden de eindjes aan elkaar te knopen door in het zwart te gaan poetsen of klusjes op te knappen. Dus het is erg moeilijk om via officiële documenten aan te tonen dat hun economische situatie nu slechter is.

Daarom blijven huisuitzettingen plaatsvinden en zijn de getroffen families totaal verrast en woedend omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze niet kunnen worden uitgezet, maar ze zijn niet op de hoogte van de hieraan verbonden voorwaarden, betreurt González.

Santa Cruz heeft een tiental woonalternatieven voor mensen en gezinnen die zich in deze situatie bevinden, aangezien we in veel gevallen niet kunnen voorkomen dat de uitzetting plaatsvindt. Ze wijst erop dat de sociale diensten van de stad gezinnen altijd probeert te adviseren om bij hen te komen voordat ze niet meer kunnen betalen, aangezien er ook financiële steun is voorzien. Preventie is essentieel om huisuitzetting te voorkomen, zegt González.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).