De Canarische Eilanden verwachten dit jaar iets meer dan 5 miljoen toeristen

Geschreven op 09-04-2021De regering van de Canarische Eilanden is van plan om het jaar 2021 af te sluiten met iets meer dan 5 miljoen toeristen, gezien de evolutie van de pandemie en de vaccinatiegraad. Dat zou 10% meer zijn in vergelijking met het aantal dat in 2020 werd geregistreerd en het verwacht ook dat het komende zomerseizoen een deel van het verloren toerisme zal herstellen.

Dit verklaarde de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, in de parlementaire commissie waarin zij aangaf dat er momenteel 27 landen in Europa zijn die reisbeperkingen opleggen. Ze wees erop dat dit momenteel niet helpt om met optimisme te kijken naar een zomer met grote toeristenbewegingen maar toch is ze ervan overtuigd dat het zomerseizoen zal meevallen omdat de vaccinaties de komende weken overal zullen versnellen, wat perspectief biedt voor de zomer.

Yaiza Castilla gaf toe dat alle pogingen om het toerisme op de Canarische Eilanden te herstellen, zowel in het winterseizoen als met Pasen, "tevergeefs waren" en erkende dat de Canarische toerismesector tot op heden geen significante verbeteringen verwacht tot ver in de zomer.

Volgens de meest recente gegevens die beschikbaar zijn van februari 2021, waren er slechts 30 tot 35% van de verblijfsaccomodaties geopend met een reële bezettingsgraad van gemiddeld slechts 6%. Daarom hoopt Castilla dat de hotelbezetting in de zomer zal oplopen tot 70% als er geen nieuwe, onverwachte situaties optreden en de vaccinatie goed verloopt, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Vooruitblikkend op de volgende maanden vertrouwt Castilla erop dat er een grotere dynamiek in de reserveringen zal zijn naarmate de vaccinatiegraad toeneemt en de beperkingen in de belangrijkste bronmarkten worden opgeheven. En daarom rekent de regering erop dat het jaar zal worden afgesloten met iets meer dan 5 miljoen toeristen.

Volgens een enquête van ISTAC blijkt uit de beoordeling die de toeristen hebben gegeven over de veiligheidsmaatregelen, die op de Canarische Eilanden zijn geïmplementeerd, dat bijna 95% deze als positief ervaarde. Evenzo wilde 56% van meet af aan naar de Canarische Eilanden komen en 44% antwoordde dat ze eerst naar andere bestemmingen hebben gekeken, maar dan toch de voorkeur gaven aan de Canarische Eilanden, vooral vanwege de veiligheid voor Europese toeristen in het bijzonder.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).