De helft van de jonge Canariërs gelooft dat de werkgelegenheid zal verbeteren

Geschreven op 08-04-2021Ongeveer 50,7 procent van de jongeren op de Canarische Eilanden is van mening dat de werkgelegenheid voor jongeren de komende vijf jaar zal verbeteren, waarbij ze de enigen zijn die optimistisch zijn over de toekomst van de werkgelegenheid in tegenstelling tot de rest van Spanje.

Dit is wat naar voren komt uit het ‘VII Informe Young Business Talents’ over de houding en de mening van jonge Spaanse pre-universitaire studenten.

Ondanks dat de jongeren van de Canarische Eilanden het meest optimistisch zijn in Spanje over hun toekomstige baan, is het pessimisme in het land als geheel toegenomen en momenteel maakt 43,3 procent van de jonge Spanjaarden zich zorgen. Ze zijn van mening dat de werkgelegenheidssituatie voor jongeren in de toekomst nog zal verslechteren, een cijfer dat in contrast staat met de resultaten van vorig jaar, toen slechts 34 procent van de jongeren zich zorgen maakte.

Het afgelopen jaar heeft onzekerheden en angsten opgewekt bij de jongeren, waardoor er een radicale verandering is opgetreden en het gevolg is een toename van het pessimisme. Ze twijfelen dat ze gemakkelijk een baan zullen vinden na het beëindigen van hun studie.

Op de Canarische eilanden zijn de “belangrijkste factoren” voor de jongeren om een baan te vinden een goed taalniveau (47,1%), interesse en werklust (45,4%) en kennis (40,7%). Terwijl ze het belangrijk vinden dat een bedrijf stabiel is (31,4%) en dat het een innovatief en creatief bedrijf is (30%).

Nochtans heeft 82,5 procent van de jongeren op de Canarische Eilanden zich bereid verklaard om te verhuizen naar een ander land om er te gaan werken. Hun voorkeur gaat uit naar de Verenigde Staten (32,9%), het Verenigd Koninkrijk (21,2%) en Duitsland (10,4%).

Over het algemeen hebben jongeren op de Canarische Eilanden een ondernemersgeest en 36,8 procent zou in de toekomst graag een eigen bedrijf willen oprichten, omdat 32% het belangrijk vindt een interessante en leuke job te hebben, wat soms erg moeilijk te vinden is in een bedrijf en 30,5% wil zijn eigen baas zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).